REŽIRAO DINO MUSTAFIĆ

"Osramoćeni" ponovo u junu: Predstava za koju se uvijek traži karta više

Ulaznice su u prodaji od 11. juna u holu muzeja od 10 do 19 sati radnim danima i vikendom od 10 do 14 sati

Piše: N. Aj.

10.6.2021

Detalj iz predstave "Osramoćeni" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Predstava „Osramoćeni“, u produkciji Kontakta, koja je osvojila naklonost i pozitivne kritike publike već svojom prvom izvedbom, 16, 17. i 19. juna će imati nova reprizna izvođenja u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH, s početkom u 20 sati.

Predstavu je režirao Dino Mustafić prema tekstu Ajada Ahtara (Ayad Akhtar), nagrađen Pulicerovom nagradom, a govori o naizgled liberalnom, civilizovanom svijetu u kojem su rasizam, nacionalizam, vjerska netrpeljivost i ksenofobija problemi koji utiču na druge, kao podmukla bolest, iznutra nagrizaju svakog pojedinca i samo čekaju pravu priliku da unište živote, kako aktera ove drame tako i svih nas.

U predstavi igraju Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Boris Ler, Snežana Bogićević i Lazar Dragojević.

Vizuelni identitet predstave potpisuje Mirna Ler, muzičku kompoziciju Mirza Redžepagić, dizajn Ismar Žalica, fotografiju Aida Redžepagić, VFX Alen Ajanović i prevod teksta Maja Winkler. Producenti predstave su Narcisa Cvitanović i Alban Ukaj.

Ulaznice su u prodaji od 11. juna u holu muzeja od 10 do 19 sati radnim danima i vikendom od 10 do 14 sati.

Organizaroti napominju da rezervacija ulaznica nije moguća zbog ograničenog broja publike u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.