ČUVENI ROKER

Momčilo Bajagić Bajaga za "Avaz": Mi liječimo ljude od psihičkih tegoba

Sve najbolje i pozdrav za sve čitaoce „Avaza“ od „Bajage i instruktora“ - poručio je ovaj jedinstveni muzičar

Bajaga: Vakcina dovoljna za putovanja. Arhiv

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

16.6.2021

„Ovaj svet se menja, sve mi izgleda k’o greška, ovaj svet se menja, ovo promena je teška“, početak je pjesme „Bajage i instruktora“ na istoimenom albumu „Ovaj svet se menja“, koji je objavljen u septembru prošle godine.

Numera je nastala u jeku pandemije koronavirusa i tokom karantina, a čuveni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga nije ni najavljivao novi materijal, već ga je iznenada objavio.

Jedva čekam

I zaista se svijet promijenio i čini se da se još neće vratiti u formu u kakvoj je bio ranije, prije pandemije. Ali da se polako vraća u normalu, pokazuju brojni najavljeni koncerti i nastupi širom regiona.

Tako će Bajaga sa svojim „Instruktorima“ nastupati 24. juna u Kragujevcu, potom 26. juna na Paliću, jezeru pored Subotice, pa 4. jula u Pančevu, a na red će doći i Tašmajdan 16. jula.

Ono što najviše zanima publiku u BiH jeste to da Bajaga dolazi na Tjentište u okviru OK Festa, gdje će na centralnoj bini nastupiti 14. avgusta.

- Bilo je prošle godine susreta s publikom. Imali smo nastup u Skoplju i jedan mali koncert u jednoj bašti u Zemunu i to je sve od koncerata uživo. Imali smo jedan online, ali to nije koncert, to je nešto drugo. Sada, od 24. juna, ima dosta koncerata, između ostalog i Tjentište. Mnogo mi je drago, do sada smo jednom svirali na Tjentištu. Bila je odlična atmosfera, publika, ma sve, jedva čekam da dođemo ponovo - kazao je legendarni Bajaga za „Dnevni avaz“.

Momčilo se vakcinisao nešto prije 61. rođendana, a i ostali članovi grupe primili su te spasonosne doze.

- Svi u bendu smo vakcinisani i pretpostavljam da je to dovoljno za putovanja. Znali smo da ćemo putovati. Prosto, šta da radimo, takav nam je posao. Svi smo različite vakcine primili. Ja „Pfizera“, oni „Kineza“, „Rusa“ i „AstraZenecu“ i svi, izgleda, možemo zajedno - kroz smijeh nam je rekao odlično raspoloženi Bajaga.

Bajaga: S „Instruktorima“ na Tjentište dolazi 14. avgusta. Arhiv

Značaj muzike

Nada se, istakao je, da ovo sve što se dešava u posljednje vrijeme znači povratak u normalu.

- Ali ne smijem da kažem, da ne bih malerisao. Ja bih rekao da je to ono... Ma meni se sviđa obična normalnost, ne ova nova, nego ona „normalna“ normalnost. A čini mi se da je krenulo ka tome. Nadam se da će tako i biti - poručio je Bajaga.

Na našu konstataciju da većina povratak u normalu mjeri prema zakazanim koncertima i nastupima te da sada možda najbolje shvatamo značaj muzike, Bajaga odgovara:

- Jeste, zato što nije bitno samo fizičko zdravlje već i mentalno. I onda ljudi, kada nema muzike, kafića... padaju u depresiju i nisu zdravi na drugi način. Muzika je ljekovita, to se zna, a mi smo ljudi koji idu i liječe druge ljude od psihičkih tegoba.

Na kraju je imao poruku za sve čitaoce "Avaza".

- Sve najbolje i pozdrav za sve čitaoce „Avaza“ od „Bajage i instruktora“ - poručio je ovaj jedinstveni muzičar.


Ono što je radio za druge

Album „Ovaj svet se menja“ je trinaesti po redu „Bajage i instruktora“, a na njemu je devet pjesama. Osim najavne numere, ostale su dobro poznate javnosti, a riječ je o pjesmama koje je Momčilo pisao za druge, ali i one koje je radio za televizijske i filmske projekte.

Bajaga je na ljeto 2019. nastupio posljednji put u Sarajevu na Live Stage Festivalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.