ZALJUBILI SE U BUTIKU

Vedrana Rudan: Razvodim se nakon 30 godina braka i udajem za 16 godina mlađeg

Pratitelje na društvenim mrežama je zamolila za privatnost

Vedrana Rudan. Arhiv

A. K.

17.6.2021

Književnica, novinarka i blogerica Vedrana Rudan (71) objavila je na svom blogu Rudan.info da se razvela od svog supruga nakon 30 godina braka i iznenadila mnoge viješću da već ima u planu novo vjenčanje.

Pratitelje na društvenim mrežama zamolila je za privatnost.

Objasnila je da se od supruga odlučila razvesti nakon što su za vrijeme lockdowna provodili 24 sata dnevno zajedno i shvatili da imaju različite interese.

- Jednoga su dana rekli, nema korone. Otišla sam u grad i kupila sedam torbi i privjesak za ključeve, ručni rad, u obliku torbe. Popi*dio je. Rekao je da patim od torbatitisa. Moj, hvala bogu bivši muž, uvijek je bio duhovit kad je trebalo po meni sr***. Rekla sam: "Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čovječe! Umjesto da se posvetiš meni ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust! Odselio je u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj - napisala je Rudan, te iznenadila mnoge viješću da već ima u planu novo vjenčanje.

Njen novi odabranik je mlađi od nje 16 godina, a otkrila je da je pun života i da su se zaljubili u butiku. On je sebi kupovao ljubičaste cipele, a Vedrana je gledala u ljubičastu torbu.

- Super je torba, rekao je. Već me godinama niko ne vidi. Oduševila sam se. "Tvoje su cipele ludilo, koja slučajnost, iste su boje kao i moja torba." "Najbolje bi bilo da ih i ti kupiš pa da hodamo kroz život istim korakom." Kužite? Koja dobra baza. "Pa da hodamo kroz život istim korakom." Otišli smo k njemu doma na piće, ostalo je povijest - otkrila je Rudan, te dodala da će se vjenčati u utorak u opatijskom parku pored crkve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.