POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Sahranjen Novica Zdravković, porodica i prijatelji neutješni

Brat legendarnog Tome Zdravkovića preminuo je 16. juna u bolnici nakon duge i opake bolesti sa kojom se borio

Zdravković: Preminuo 16. juna. Agencije

L. K. P.

21.6.2021

Novica Zdravković sahranjen danas na Centralnom Beogradskom groblju. Posljednjem ispraćaju prisustvovala je njegova porodica, supruga Jelena, sin Dušan kao i mnogobrojni prijatelji ali i kolege sa estrade. Porodica je željela da popularnog pjevača isprati mirno, bez velik medijske pažnje i gužve.


Posljednjem ispraćaju prisustvovala je njegova porodica, supruga Jelena, sin Dušan kao i mnogobrojni prijatelji ali i kolege sa estrade. Blic

Brat legendarnog Tome Zdravkovića preminuo je 16. juna u bolnici nakon duge i opake bolesti sa kojom se borio. Skoro dvadeset godina liječio se od karcinoma, ali nažalost nije uspio da se izbori iako je imao operaciju prošle godine.



Porodica je željela da popularnog pjevača isprati mirno, bez velik medijske pažnje i gužve. Blic

Novica je bio vedrog duha, govorio je da ga bolest ne opterećuje, pridržavao se pravila i savjeta ljekara. Novica Zdravković napisao je pjesmu svom bratu Tomi " Umoran sam od života" , imao je velike hitove a poslednja dva albuma doživjela su nevjerovatan uspjeh. Na Beogradskom sajmu 2005. godine održao je najveći solistički koncert .


Novica Zdravković nerijetko je isticao da je njegov sin Dušan talenetnovan za muziku, ali nije želio da ga pošalje u takmičenje već da bude kantautor kao njegov otac i stric.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.