NOVA TV LICA

Elvisa Muratović, voditeljica emisije OBN TV-a "Stol za 4": Ne trudim se "stati u cipele" Maje Munde

Po prirodi nisam opterećena stvaranjem idealne slike o sebi

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

26.6.2021

Muratović: Prve reakcije su sjajne, i to je najbitnije. Almir Durgut

Maja Munda, dugogodišnja voditeljica jedne od najgledanijih emisija na OBN televiziji „Stol za 4“, odlučila je povući se zasad iz ovog projekta i posvetiti se ulozi majke.

No, daleko od toga da kulinarski šou neće imati svog domaćina. Naime, Mundu je naslijedila mlada Elvisa Muratović, kojoj je ovo prvo televizijsko iskustvo. Ali joj kamere nisu nepoznanica s obzirom na to da je dugo bila model.

Prevladavanje treme

- Radujem se novim poslovnim izazovima i druženju s kandidatima na terenu. Znamo već koliko nas je korona izolirala, pa će ovo biti pravo osvježenje i za mene i za gledaoce. S obzirom na to da volim kuhanje i putovanja, sigurna sam kako će ovo biti jedno lijepo iskustvo. Ovim počinjem TV karijeru, nadam se da će na početku gledaoci biti tolerantni na moguću poneku greškicu – istaknula je ranije Muratović.

Sada je za „Dnevni avaz“ Muratović govorila o dosadašnjim snimanjima „Stola za 4“.

- Nisam neiskusna kada su mediji u pitanju. Radila sam dosta kao model, a zna se kako je taj posao usko povezan s medijima. To mi iskustvo pomaže kod prevladavanja treme i kod ponašanja pred kamerom, ali, ipak, ovo je jedna sasvim druga dimenzija. Mislim da sam se dobro snašla i još ću napredovati jer ima za to prostora. Prve reakcije su sjajne i to je najbitnije. Sada samo zasukati rukave i raditi – kazala nam je Muratović.

Koncept emisije „Stol za 4“ bio je promijenjen zbog pandemije koronavirusa.

- Koncept emisije bio je promijenjen kada je pandemija bila u jeku, jer smo društveno odgovorna firma i sve smo htjeli ispoštovati. Sada kada je situacija bolja, odlučili smo ponovo snimati kod kandidata, uz sve predostrožnosti vezane uz koronavirus. Po reakcijama gledalaca, jasno je kako su to jedva čekali i da im se sviđa. Kandidati su, također, bili nestrpljivi da opet učestvuju u „Stolu za 4“ kakav je on oduvijek bio.

Muratović je nova voditeljica emisije "Stol za 4". Promo

Moje mjesto

Šta je za Vas najgore što Vam se može desiti ispred kamera?

- Kada sam bila obični gledalac, uvijek me zanimalo kako izgleda snimanje pred kamerama i šta ako vam se dogodi neki incident. Međutim, ovo je emisija koja se snima pa se u finalu mogu izbjeći baš neki veliki blamovi. Po prirodi nisam opterećena stvaranjem idealne slike o sebi, pa i ako bi bila neka simpatična nezgodica, ne bih se previše iznervirala. E sad, drugo su baš oni teški blamovi koje niko ne voli. Ni u kuhinji, a ni u životu.

Maja Munda je dugo vremena dio ekipe „Stol za 4“. Kako su Vas prihvatili i kako je „stati u cipele“ Maje Munde?

- Prvenstveno da kažem kako je čast uopće voditi najgledaniju emisiju na TV OBN-u. Dugo godina je na mjestu voditeljice bila Maja, koja odlično radi svoj posao, pa se ja ne trudim „stati u njene cipele“, kako ste rekli. Ona je zaista posebna i prihvaćena, a ja ću se potruditi pronaći svoje mjesto i simpatije publike u svemu tome. Sigurna sam da ću uspjeti, jer svaki se rad i trud na kraju isplati.

Nova su vremena

Mislim da je uvijek sve zanimalo jedu li voditelji i ostatak TV ekipe hranu koja se spremi nakon snimanja?

- Pošto sam tek krenula s ovim projektom, ne mogu baš pričati kako je ranije bilo. Sada su svi oprezniji sa svim stvarima u životu, pa tako se i ovdje trudimo sve snimiti u terminu i ne zadržavati se previše na određenim lokacijama i s puno ljudi. Neka su nova vremena i novi uvjeti rada, pa je sve drugačije - tako bar kaže ekipa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.