FESTIVAL U VRIJEME KORONE

Počelo odbrojavanje do EXIT-a: Evo ko će sve nastupati, ali i koji su uvjeti za ulazak na Petrovaradinsku tvrđavu

Festival slavi i dva desetljeća postojanja

"Van Gogh". Promo

Piše: N. Aj.

29.6.2021

Počelo je odbrojavanje do festivala, a na Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu stižu glasne gitare i rifovi za veliku proslavu dva desetljeća EXIT-a.

Festivalsko ljeto je krenulo, a dvostruki evropski šampion na svoj popis nastupa od 8. do 11. jula dodaje jaka regionalna i domaća imena. U Novi Sad, nakon "Sabatona" i "Laibacha", stiže 45 novih izvođača koje predvode "Hladno pivo", Rundek i njegov sastav "Ekipa", "Van Gogh", Marko Louis, "Atheist Rap" i "Love Hunters".

David Guetta, DJ Solomun, Nina Kravitz...

Čvrsta regionalna struja dat će dodatnu širinu programu festivala koji predvode Dejvid Geta (David Guetta), DJ Snake, Tyga, Nina Kravic (Kraviz), Pol Kalkbrener (Paul Kalkbrenner), DJ Solomun, Ameli Lens (Amelie), Maceo Pleks (Plex), Džonas Blu (Jonas Blue), Robin Šulz (Schulz), Asaf Avidan, Satori, Boris Brejča (Brejcha), Honi Didžon (Honey Dijon), "Hot Since 82", Meduza, Sheck Wes i mnogi drugi.


Gitare na EXIT-u pojačava niz generacijski utjecajnih regionalnih izvođača. Na Main stage stižu "Hladno pivo", jedan od najpoznatijih sastava ovih prostora. Svakim albumom širili su svoje žanrovske okvire, a u Novi Sad donose najveće hitove, uključujući i novi „Carpe Diem“. 

Veliki Darko Rundek pojavit će se na Glavnoj pozornici praćen "Ekipom", i odsvirati pjesme iz svih faza rada, od "Haustora" do danas. 

Muzičko putovanje beogradskog rok sastava "Van Gogh" traje već 35 godina, a i dalje su, i poslije 10 albuma, veliki magnet za publiku na EXIT-ovoj Glavnoj sceni.

"Hladno pivo". Promo

"Hard core" duh

Visa Fusion pozornica predstavit će niz sjajnih regionalnih imena, kao što su jedan od najtalentiranijih i najproduktivnijih kantautora na našim prostorima Marko Louis, kultni novosadski pank rok bend "Atheist Rap", svježi pobjednici HEMI muzičkih nagrada Koala Voice i Deaf Radio, poznati novosadski hard rok bend "Love Hunters", mađarski "Fran Palermo", zatim Nemi pesnik, "Instant karma", Ivan Jegdić, "Esma’s band next generation", kao i pobjednike natječaja Play@Exit – četiri sjajna autorska benda – "Norveška šuma", "Keni nije mrtav", "The Petting Blues" i "Bas i stega".

Još dva benda prijavljena na Play@EXIT konkursu našli su svoja mjesta na ovogodišnjem line upu. "De Limanos" i "Bone Carver" nastupit će u Explosive pabu, u kojem će ove godine biti smještena Explosive pozornica, poznata po "hard core" duhu i energičnoj atmosferi. Svoje nastupe na njoj ranije su potvrdili NBG, "Proleće", DMT, Casillas, "Fiskalni Račun" i Nagön, zatim "Forgotten Scream", "Centurion", "Obscured", "Infest", "Alitor", "Bombarder", "First Flame", "Ground Zero", "Reflection", "Mind Prison", "Bronze" i "св:Псета", zatim "Mud Factory", "Scaffold", "Hill", "Motorcharge", "Quasarborn" i "Overdrive".

Darko Rundek i "Ekipa". Promo

Službena saglasnost Kriznog štaba za održavanje EXIT-a

EXIT, kao dio Ujedinjenih festivala Srbije, dobio je od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog ljeta, prateći sigurnosni protokol Safe Events Serbia, utemeljen na najnovijim znanstvenim istraživanjima provedenim širom Evrope. Uz kontroliran i ograničen ulazak na one koji su vakcinisani, imaju antitjela nakon preležanog virusa Covid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu, rizik od širenja zaraze na festivalima bit će zanemariv, a oni sami će postati najsigurnija mjesta okupljanja u zemlji.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 138 KM i uz uštedu od 35 posto u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima i putem sistema kupikartu.ba. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrijede za ulaz na ovogodišnji festival.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.