SVIJET ROKENROLA

Zašto Isaka Šabanovića upoređuju s pobjednikom Eurosonga

Pa drago mi je da mnogi vide sličnost između nas dvojice, rekao je Šabanović

Isak Šabanović i Damiano David. Agencije

N. Aj./ Nova.rs

29.6.2021

Isak Šabanović, ovogodišnji finalista "Zvezda Granda", iako nije pobjedio, skrenuo je veliku pažnju javnosti specifičnom bojom glasa i jedinstvenom intepretacijom, zbog čega ga mnogi sada porede s trenutno najvećom evropskom zvijezdom, pobjednikom ovogodišnjeg Eurosonga, piše Nova.rs.

Šabanović je milionski auditorijum osvojio specifičnim glasom, harizmom, a prema riječima članova stručnog žirija, upravo je on oživio rokenrol.

Evropa ludi za italijanskim rokerom

Baš zbog muzičkog žanra, ali i sličnog modnog izražaja, mnogi korisnici društvenih mreža uporedili su Isaka i pobjednik 65. Eurosonga, Damiana Davida iz benda "Maneskin".

Ono što je i te kako evidentno jeste da je čitava Evropa poludjela za italijanskim rokerom, a ništa manju popularnost nije stekao ni mladi Isak, kome mnogi predviđaju blistavu karijeru rokera.

Šta kaže Šabanović

Još jedna sličnost između Šabanovića i Damiana jeste to što je frontmen grupe "Maneskin" u samom finišu ovog takmičenja rekao: "Poruka za cijelu Evropu, za cijeli svijet – rokenrol nikada ne umire”, a obraćanje Isaka na društvenim mrežama se također završava time da je svojim učešćem u takmičenju ispunio misiju i "vratio rok na velika vrata".

- Pa drago mi je da mnogi vide sličnost između nas dvojice. Naravno da mi laska da me ljudi upoređuju sa njim. Eto, ja sam "oživio" rok muziku na prostoru Balkana, a on u Evropi. On je pobjednik Eurosonga, a ja sam na neki način pobjednik "Zvezda Granda" - rekao je Isak za Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.