LJEPOTICA S TRIBINA

Amina Seferović podržava supruga na EP u fudbalu: Haris je psihički nesalomljiv

Poslije prvog gola sam briznula u plač

Amina s kćerkom: Miljenica roditelja. Instagram

Piše: A. Hodžić

1.7.2021

Bosanskohercegovačka ljepotica i nekadašnja manekenka Amina Seferović vjerna je podrška suprugu, švicarskom reprezentativcu Harisu Seferoviću na Evropskom prvenstvu (EP) u fudbalu. Tako je bilo i u neizvjesnom susretu protiv Francuske, u kojem je s tribina dobivao aplauze i osmijehe od supruge Amine i njihove kćerkice Inaye, koja je nosila dres s brojem devet na kojem piše “babo”. Inače, Amina je u drugom stanju, ali je zdušno i hrabro, bez obzira na sve, navijala za supruga.



Emotivna igra

- Svaku Harisovu utakmicu proživljavam vrlo intenzivno, bilo kod kuće ili na stadionu. Ali nikada nisam vidjela tako emotivnu igru. Kada je Haris postigao prvi gol, briznula sam u plač od ponosa i radosti. Nakon što su ih Francuzi sustigli, bila sam razočarana. Nakon rezultata 1:3 više nisam vjerovala u pobjedu. Ali tim se nastavio boriti. Kada su ih sustigli, bilo je senzacionalno. Za mene je Harisov drugi gol bio šlag na torti ovog izvanrednog povratka. Otada sam se samo nadala da će moja snaga biti dovoljna i da će sreća konačno biti na švicarskoj strani. Tako je bilo. Nezaboravno. Historijski - rekla je Amina za švicarske medije.



Porodica Seferović: Očekuju drugo dijete. Instagram

S obzirom na to da su se na ovoj neizvjesnoj utakmici izvodili penali koji su odlučivali o pobjedniku, Amina je priznala da je to gledala vrlo opušteno.


- Sama sam se začudila koliko sam bila opuštena. Ali Švicarci su odigrali sjajnu utakmicu i za mene su bili pobjednici i prije izvođenja penala - dodala je.



Najmanji rizik

Haris i Amina očekuju drugo dijete, ali to ni najmanje nije smetalo da naša ljepotica prati svog supruga.


- U trudnoći vam je potrebno sve ono što je dobro za vas. Ja sam vrlo energična i uporna osoba. Tokom cijele pandemije bili smo kod kuće. Dobro mi je došlo da napokon izađem i doživim nešto posebno s Inayom. Podržavala je svog oca uživo na Evropskom prvenstvu, to su uspomene koje će trajati cijeli život. Željela sam joj ovo dati. Srećom, do sada sam imala trudnoću bez komplikacija i slijedim sve što mi ljekar preporučuje. Kada bi postojao i najmanji rizik ili ako bi mi tijelo davalo signale da je to previše, ostajala bih kod kuće - kazala je Seferović.

Amina je otkrila da uvijek vjeruje u Harisa i njegove sposobnosti bez obzira na igru.



Kćerka Inaya: podrška ocu na tribinama. Instagram

- Nikad nisam sumnjala u njega, čak ni u najgorim vremenima. Znam njegove kvalitete, znam šta je već postigao. Veliki je borac. Tokom svoje karijere morao je, a ponekad i dalje mora, podnijeti mnogo kritika. Neki igrači pauziraju zbog toga. Zaista se divim načinu na koji to podnosi. Psihički je nesalomljiv. Ako se budem i dalje ovako dobro osjećala, u petak ćemo biti i u Sankt Peterburgu - zaključila je nekadašnja manekenka.


Vjerna podrška


- Kćerka Inaya još ne razumije šta se događa. Ali ona već zna da babo sada tamo radi. Tada uvijek glasno viče i kaže: „Gol.“ To ju je naučio. Svaki put kada vidi fudbalsku utakmicu na TV-u, ona kaže: „Papa goal“ - ispričala je Seferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.