EDIN EL ALAMI OTVORENO

Brat Kenana Tahirovića za "Avaz TV": Život ide dalje, nama je mama na samrti isto to rekla

Otkrio sve o dopisivanju s Teodorom Bilanović, zašto je njegov brat odlučio ući u "Zadrugu", vezi s Rialdom Karahasanović, vjeridbi...

Piše: N. Ajnadžić

2.7.2021

Finalna večer rijaliti šoua "Zadruga" je sve bliže, a u Bijeloj kući u Šimanovcima se situacija sve više "zakuhava". Neki ne mogu dočekati kraj kako bi napokon izašli i vratili se svom standardnom životu, dok drugi prave kalkulacije za pobjedu.

Među učesnicima koji su iz Bosne i Hercegovine je i Kenan Tahirović, za kojeg većina ima riječi hvale kako je "kulturan i pravi momak".


Jedva čekam da ga zagrlim

Njegova veza s pjevačicom Rialdom Karahasanović je skoro svakodnevna tema, kako među zadrugarima, tako i među publikom. Njegov brat Edin Tahirović za "Avaz TV" govorio je o Kenanovom učešću, vezi s Rialdom, koju je, kako je Mina Vrbaški otkrila, planirao vjeriti proteklog ponedjeljka, ali se nakon svađe predomislio, dopisivanju s Teodorom Bilanović, majci i ocu, koji su, nažalost, oboje preminuli, ali je i prognozirao pobjednika.

Skoro deset mjeseci od kako je Kenan ušao u "Zadrugu", 6. jula će biti tačno deset. Bliži se taj dan i jako sam sretan, jedva čekam da izađe da mu kažem koliko sam ponosan na njega. Ostao je, prije svega i najbitnije, čovjek. Za mene je jako teško sve ovo i pored privatnih obaveza pratiti sva dešavanja, a biti u nemoći u nekim trenucima da mu pomognem, da uskočim tu, sasvim jednostavno kao stariji brat, da ga zagrlim, kažem mu da ga volim i da sam ponosan. To mi je nešto što je najteže palo - kazao je Edin El Alami za "Avaz TV".

Također, otkrio je zašto je Kenan odlučio biti dio rijaliti šoua.

O Kenanovoj potencijalnoj vjeridbi i ljubavi s Rialdom, Edin kaže:

- Mislim da „Zadruga“ nije mjesto da se donesu životne odluke. Mislim da je bolje da oni vani odluče kada će biti pravo vrijeme za jednu takvu stvar, jer je ipak nije to nešto bezazleno. Podržavam ljubav u svakom slučaju. Protiv sam da, u slučaju da se posvađaju, iznosi neko blato, da se blate međusobno.

Hvala "Avaz TV-u"

Otkrio je i sve detalje o dopisivanju s Teodorom Bilanović.

Sa suzama u očima, osvrnuo se na uspomene koje su Kenanu prije nekoliko večeri puštene u "Zadruzi", a koje su se sastojale i od fotografija s majkom i drugim članovima porodice i prijateljima.

Život ide dalje, nama je mama na samrti isto to rekla. Ni jedna majka ni roditelj ne želi da njihova djeca krenu sa alkoholom, zabranjenim supstancama, antidepresivima... Svaki roditelj u duši nakon odlaska želi da djeca budu sretna, nasmijana, uspješna... Ni jedan roditelj ne želi da djecu baci u depresiju do kraja života. Mi imamo predivne memorije na naše roditelje i treba živjeti u tom duhu. Drago mi je da je vidio fotografije s mamom, tatom... To je bio dan smrti naše mame, to ga je još teže pogodilo. To su ti momenti gdje bih volio da ga zagrlim kao brat i da budem tu za njega - kazao je Edin El Alami.

Pogledajte video i saznajte koje su Edinove prognoze o favoritima i potencijalnim pobjednicima "Zadruge 4".

Veliko hvala i za "Avaz TV", cijelo vrijeme ste tu uz nas, bili ste tu i u najtežim trenucima. Hvala vam od srca za podršku i sve i da se družimo skupa kada Kenan izađe - poručio je na kraju Edin.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.