OBEĆAO PA SE UŠUTIO

Milica: Kristijan Golubović mi ne odgovara na poruke, a meni život visi o koncu

Nakon njene objave je rekao da želi da učini jedno humano djelo i da čeka da ga kontaktiraju

A. K./ Kurir

2.7.2021

Milica Adamović i Kristijan Golubović. Avaz

Milica Adamović za "Kurir" je demantovala da joj se Kristijan Golubović javio sa željom da joj donira organ.

- Nije istina da mi se Kristijan Golubović javio sa željom da mi donira bubreg - kazala je Milica Adamović, djevojka (30) iz Beograda koja je uputila danas novi apel na društvenim mrežama u kome navodi da joj je hitno potreban donator bubrega.

Naime, danas tokom dana, nakon njene objave Kristijan Golubović je rekao da želi da učini jedno humano djelo, i da čeka da ga kontaktiraju.

- To je jedan mlad život koji može da se spasi. Milica je rekla da joj je bitno je donor nulta krvna grupa, sada se čeka tim stručnjaka da vide da li smo kompatibilni i da provjere moje zdravstveno stanje. Bit ću jako sretan ako ona dobije bubreg i izliječi se, a ja joj pomognem u tome - rekao je on.


Poruka koju je Milica poslala Kristijanu. Kurir

- Laž je da me je Kristijan pozvao da mi donira organ. Zapravo, on je mene samo tagovao u snimku, a na moju poruku nije odgovorio tri sata. Sramotno je ako ovo radi zarad publiciteta, jer meni život visi o koncu. To što on radi zaista nije u redu - rekla je ona, i dodala da joj nije jasno da ako je već imao toliku želju da spasi njen život, ne razumije zbog čega joj na poruku ne odgovara.

Dodaje da ga niko ne tjera na to i da je doniranje organa slobodna volja. 

- Da mi neko donira bubreg pomogao bi mi da preživim, a ovako imam samo prognozu ljekara da ću živjeti još šest mjeseci ako mi se ne javi neki potencijalno donor. To je nešto što nije za šalu, niti korištenje publiciteta - rekla je izrevoltirana Milica za Kurir.

Inače, Milica je djevojka koja je bolesna od 18. dana svog života. Pogrešno je liječena od sepse u Boru, da bi potom bila dovezena u Institut za majku i dijete u Beogradu, gdje također nije ustanovljena tačna dijagnoza, zbog čega joj je, kao ona tvrdi, odstranjen lijevi bubreg. Drugi bubreg radi joj sa samo 10 posto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.