SAD IMA NOVO OBEĆANJE

Kristijan se ipak javio djevojci kojoj je potrebno donirati bubreg

Rekao je da će krenuti da radi analize već danas, rekla je Milica

A. K.

3.7.2021

Kristijan Golubović i Milica Adamović. Avaz

Kristijan Golubović je jučer kazao da planira donirati bubreg bolesnoj Milici Ademović (30) i na taj način učiniti jedno humano djelo. Međutim, Milica ga je tokom dana demantovala, te je kazala da on satima nije odgovarao na njenu poruku.



Ipak, kasnije tokom večeri, Kristijan se javio bolesnoj Milici i pitao je šta je sve potrebno da uradi od analiza da bi provjerili da li su kompatibilni.

- Kristijan mi se javio tokom večeri i pitao me šta je potrebno da uradi od analiza. Objasnila sam mu, i rekao je da će krenuti da ih radi već danas. Ostaje mi sada samo da čekam. I dalje nemam donora, iako se dosta ljudi javilo sa voljom da uradi analize. Još uvijek čekam saznanje koje će mi promijeniti život, čekam tog nekog ko je kompatibilan i ko će mi dati bubreg - rekla je Milica za "Kurir".

Milica je djevojka koja je bolesna od 18. dana svog života. Pogrešno je liječena od sepse u Boru, da bi potom bila dovezena u Institut za majku i dijete u Beogradu, gdje također nije ustanovljena tačna dijahgnoza, zbog čega joj je, kao ona tvrdi, odstranjen lijevi bubreg. Drugi bubreg radi joj sa samo 10 posto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.