20. ROĐENDAN

Reporteri "Avaza" na Exitu: Festival se vraća na velika vrata, počinje četverodnevna zabava

Ekipa „Avaza“ dio je ovogodišnje proslave rođendana jednog od najboljih evropskih, ali i svjetskih festivala

Piše: N. Ajnadžić

8.7.2021

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

Jubilarni 20. EXIT festival počeo je večeras i to nakon što je prošle godine odgođen zbog pandemije koronavirusa. Publika je pohrlila u Novi Sad na Petrovaradinsku tvrđavu gdje će za četiri dana na nekoliko stejdževa nastupiti brojna svjetska i regionalna imena.

Ekipa „Avaza“ dio je ovogodišnje proslave rođendana jednog od najboljih evropskih, ali i svjetskih festivala. Na ulicama Novog Sada mogu se čuti brojni jezici što je pokazatelj da je mnogo stranih državljana, van našeg govornog područja, stiglo.

Organizirano i testiranje

Unutar zidina Petrovaradinske tvrđave smješteno je čak 17 bina.

Organizatori očekuju ogromnu posjećenost zbog čega su ranije na web stranici EXIT-a objavili protokole ulaska na tvrđavu koji uključuju i negativan test na koronu ili zeleni karton odnosno dokaz o vakcinaciji ili dokaz da je osoba preboljela koronu.

Također, kako bi olakšali publici, organizirano je i testiranje za sve one koji nisu stigli ranije to učini.

Na Main Stage pred publiku u 20 sati izlazi bend „Nemi pesnik“ iz Novog Sada, a potom i regionalna zvijezda Senidah. Nakon nje binu će zauzeti Buč Kesidi, a onda i „Hladno pivo“. Svjetski poznat DJ Snake, na Main Stage izlazi u 1 sat, a nakon njega Rono Size feat. Dynamite MC te Koven.

U narednim danima također su podugački spiskovi umjetnika koji će zabavljati publiku.

Sa druge strane, imena poput Nine Krevic (Kravitz) i Tyge, iako su najavljivani, neće nastupiti na EXIT-u.

Riječ osnivača

- Festivalske kapije su otvorene i vrlo brzo, nakon svega što smo prošli, ponovo ćemo biti zajedno u našoj voljenoj Tvrđavi. Vjerujem da ćemo svi morati da protrljamo oči kako bismo bili sigurni da ne sanjamo. Već mogu da osjetim da će nas energija svih nas ujedinjenih, vinuti u višu dimenziju postojanja.

Pripremite se za doživljaje koji nikada do sada niste imali. Pripremite se za to da promijenite vaše živote na bolje. Zaboravimo naše strahove i strepnje, otvarajući se za energiju slobode i vjeru da kada smo ujedinjeni možemo sve. Da možemo promeniti svijet – poručio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.