ČETVERODNEVNA ZABAVA

Spektakularni vatromet označio početak Exita: Odana počast medicinskim radnicima i onima koji nisu preživjeli pandemiju

Snažna poruka zajedništva i slobode

Piše: N. Ajnadžić - H. Javor

9.7.2021

Malo prije 1 sat sinoć upriličen je spektakularni višeminutni vatromet iznad Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu kojim je označen početak jednog od najboljih evropskih, ali i svjetskih festivala – EXIT.

Publika je u transu pratila smjenjivanje raznih boja i oblika na nebu, a uvertira je bilo ispaljivanje hiljade i hiljade konfeta sa glavne pozornice EXIT-a.

Pripremljen je video u kojem su uvršteni bili i snimci s prethodnih izdanja EXIT-a, kao i snimci koji se tiču odgađanja prošlogodišnjeg Festivala, kao i pandemije koronavirusa, a koji su obišli svijet.


Publika uživala, ispaljene konfete. EXIT / Facebook

Video je pušten u okviru performansa igrača. Oni su na sceni izveli koreografiju koja je posvećena kraju pandemije koronavirusa, ili se barem tome nadamo. Poslana je snažna poruka zajedništva i slobode uz posebno odavanje počasti medicinskim radnicima koji su bili i još su na prvim linijama borbe protiv pošasti koja je promijenila svijet.


Heroji u bijelom. EXIT / Facebook

Kako su organizatori istakli, konačno se vidi svjetlo na kraju tunela i izlazimo iz pandemije. Podsjetili su da je većina nas ostala bez nekog bliskog, te da su medicinski radnici najveći heroji i zahvaljujući njima, njihovom trudu i radu, bilo je moguće organizirati Festival.

Vatromet iznad Petrovaradinske tvrđave. EXIT / Facebook

Pogledajte samo dio fenomenalnog vatrometa koji je osvijetlio nebo izad Petrovaradinske tvrđave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.