LJETNA ŠEMA

Gdje se sunčaju i kupaju poznata bh. TV lica

Dejana roni u Crvenom moru, Maca bježi što dalje od Balkana, Zerina igra nasigurno

Adrijana Bikić posjetila Španiju. Instagram

Piše: Amina Zukić

9.7.2021

I dok su svi već naviknuti na to da život na društvenim mrežama izgleda kao bajkovito mjesto, na kojem su svi vječito zauzeti obilaženjem planete, tokom ljetnih mjeseci situacija je posebno intenzivna.

Spisak destinacija

Kada se pogledaju Instagram profili osoba iz javnog života, čini se da su njihovi godišnji odmori pomno planirani i da baš ništa nije prepušteno slučaju.

Slična je situacija i s poznatim TV licima iz naše zemlje.

Plavokosa urednica i voditeljica OBN-a Dejana Rosuljaš svake godine pravi spisak na kojem se nalaze države i gradovi koje će posjetiti. Ona za svoj odmor uvijek izdvoji tri mjeseca, da bi najesen bila spremna za rad. Ove godine je napokon posjetila Egipat, što je odavno željela.

- Smatram da je Egipat namijenjen, što se kaže, za posjetioce od 7 do 77 godina. Toliko aktivnosti je ponuđeno da vam nikako ne može biti dosadno. Željela sam dugo da zaronim u Crveno more i to mi se ispunilo – kaže Dejana.

Trenutno se nalazi u Sarajevu, ali ljetni dani su pred njom koje će ispuniti uživanjem na pješčanoj plaži.

Zerina Žabo, voditeljica na TV Alfa, ove godine se odlučila za Crnu Goru, nakon toga ide u Hrvatsku.

- Imam svoju konstantu, svako ljeto, pa i ovo, idem u Sutomore, te Bar. Zatim Zaostrog i Makarska - to mi je nekako sigurna solucija – kazala je Žabo.

Urednica i voditeljica s N1 Naida Kundurović kaže da je sve drugačije kada postanete porodična žena. Dok je bila mlađa, nije imala granicu i nije se zadržavala na jednom mjestu. Znala je putovati mjesec dana bez prestanka i, kako kaže, za nekoliko dana obilazila je sve gradove Crne Gore, ali sada je sve drugačije.

- Nedavno sam bila u Hrvatskoj samo za vikend, još nemam ništa konkretno, ali znam da će to biti jedna od susjednih država – rekla nam je Naida.

 

Dejana Rosuljaš posjetila egipat. Instagram

Strani jezik

Dragan Marinković Maca, koji vodi jutarnji program na Pinku BH, uvijek bira opciju za ljetovanje „što dalje od Balkana“, kako kaže. Što dalje, više se može opustiti.

- Ove godine ide Amerika, gdje se ne priča naš jezik i gdje me niko ne poznaje. Tada sam najopušteniji – ističe Maca.

Ne predstavlja mu problem ako mora provesti u avionu čak duže od osam sati, ako će se dobro provesti.

Amina Hodžić posjetila drevni grad. Instagram

Kod komšija

Amina Hodžić, voditeljica centralne informativne emisije Dnevnik Nove BH, odlučila je otići u susjednu državu, odnosno Hrvatsku. Posjetila je drevni grad koji važi za jedan od najljepših, a to je Dubrovnik. Ljudi različitih profila iz cijelog svijeta se rado odlučuju za ovu destinaciju, ovaj grad kao da pluta na širokom otvorenom moru, uz pratnju ponosnih i vječno zelenih otoka. 

Dragan Marinković Maca: Što dalje od Balkana. Instagram

Prekrasno more

Adrijana Bikić, voditeljica magazina Nova IN, koji se emitira na Novoj BH, nedavno je posjetila Španiju, zemlju s nevjerovatnom prirodom, temperamentnim stanovnicima i prekrasnim morem. Andrijana je posjetila jednu od ljepših zemalja s još ljepšim povodom, a to je obilježavanje godišnjice braka. Ne sumnjamo da je voditeljica uživala sa svojim suprugom na ovakvom mjestu koje nudi nezaboravan provod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.