POSLIJE RIJALITIJA ZADRUGA

Rialda Karahasanović za "Avaz": Mlađe generacije se mogu ugledati na Kenana i mene, neobično mi je sada kada se rastanemo

Njena numera „Paljba“ objavljena uoči finala

Piše: N. Ajnadžić

14.7.2021

Karahasanović: Svoju misiju ispunila. Instagram

Nakon što je deset mjeseci provela u „Zadruzi“, četvrtoj sezoni rijaliti šoua, Rialda Karahasanović sada se trudi da ispuni sve obaveze koje su je sačekale.

Iako je finalna večer, u kojoj je osvojila visoko 14. mjesto, s obzirom na to da je nekoliko desetina takmičara prošlo kroz Bijelu kuću u Šimanovcima, održana proteklog vikenda, Karahasanović, kako je rekla u razgovoru za „Dnevni avaz“, još ne može sve „da pohvata“ šta se desilo u proteklih 10 mjeseci u „vanjskom svijetu“.

Normalan život

Uoči finala, objavljena je njena pjesma „Paljba“, koja je odlično prošla kod publike. Tokom drugog mjeseca rijalitija Karahasanović se zaljubila i uplovila u vezu s Kenanom Tahirovićem, s kojim je ostala do samog kraja iako su mnogi dovodili u pitanje njihove emocije, a neki su se i podsmijevali njihovim planovima o zajedničkom životu nakon „Zadruge“.

- Iskreno da kažem, tek sam možda jučer (prekjučer, op. a.) postala svjesna da sam izašla i da neke stvari ne mogu da „pohvatam“, što se kaže. Skoro godinu si u ograničenom prostoru, tu si-gdje si, limitiran, ne moraš da trčiš s kraja na kraj grada, kao što je sada slučaj. Ali, manje-više, imam osjećaj kao da se trebam tek vratiti. Nisam se sto posto vratila u normalan život, ali sam postala svjesna nekih stvari - kazala nam je Karahasanović.

Mnogi je smatraju jednom od rijetkih učesnica rijalitija koje su pokazale da ovakvi vidovi programa ne moraju uključivati i nedolično ponašanje pred kamerama. I za to dobiva mnogo pohvala.

Tahirović i Karahasanović: Ljubav uprkos preprekama. Instagram

Na pitanje kako ona to sve sada vidi, Karahasanović odgovara:

- Zavisi s koje strane gledamo. Što se mene tiče, zadovoljna sam, jer sam svoju misiju ispunila i ono što sam sebi zacrtala u glavi. To sam na kraju provela u djelo i došla do svog cilja, koji je trebao mene da zadovolji. S druge strane, ko to prepoznaje, a ko ne... Mislim da ne mogu svi da te vole. Postoje ljudi koji to pozdravljaju, podržavaju. Velika mi je čast kada čujem klince od 17 ili 18 godina da kažu: „Svaka čast, ponašanje za primjer.“ Da smo Kenan i ja dvije osobe na koje se ta mlađa generacija može ugledati, to je nešto što je meni relevantno.

Svjesna da ni njeno ni Kenanovo ponašanje nije po šablonu za takvu vrstu projekta, govori da je samim time i bilo interesantno publici.

- Kenan je sam po sebi interesantan, jer on naprosto ne pokazuje nikakvu reakciju niti čovjek zna na čemu je s njim niti šta misli i samim tim bio je atrakcija. Iako je to bilo daleko od tog rijaliti šablona. Ja sam neka priča za sebe. A sada, kako smo se mi spojili i kako se to sve uklopilo, ni mi sami ne znamo, ali, eto, uklopilo se - kroz smijeh je kazala Karahasanović.

Trebamo klonove

Iako je pred kraj šoua bilo trzavica u njihovoj ljubavnoj priči zbog Kenanovog dopisivanja s Teodorom Bilanović, učesnicom „Zadruge“, Rialda ističe da je između njih sve uredu.

- Sada imamo i puno obaveza, pokušavamo da sve „pohvatamo“, s obzirom na to da smo deset mjeseci tamo, od toga osam mjeseci veze, 24 sata smo zajedno provodili. A sada je malo i neobično kada on ode na svoju, a ja na svoju stranu. Ali uklapamo se, kako god. Ostaju planovi za zajednički život, već radimo uveliko na tome. Ali prosto, kako se kaže, jedno po jedno. Rekla sam da nam treba po jedan klon da bismo sve mogli stići i provesti u djelo ono što smo planirali - kazala je Karahasanović.

Kada je u pitanju pjesma „Paljba“, kazala je da je njen tim odlučio kada je najbolje vrijeme za objavu te da je oduševljena.

- Drago mi je da je sve tako ispalo, zadovoljna sam i reakcijama i komentarima ljudi. Od jučer sam tek počela da se bavim i pjesmom i marketingom. Ima još nekih planova i projekata, ali, suma-sumarum, zadovoljna sam cjelokupnom pričom. Poruka pjesme jeste da svako kome nešto smeta ili svako ko nije sagledao cijelu sliku ili mu se nešto nije dopalo, može slobodno da „pali“ od mene - kroz je smijeh zaključila Karahasanović.

Karahasanović: Zadovoljna sam cjelokupnom pričom. Instagram

Pjesma za buđenje

- „Paljba“ je završena prije godinu i po. U međuvremenu, moj menadžer s kojim sam tada sarađivala je, nažalost, preminuo od korone prošlog ljeta. Tako je sve to ostalo na čekanju. Potom sam dobila u avgustu ponudu za „Zadrugu“, a onda smo s novim timom, koji je oformljen u međuvremenu, dogovorili da to bude u toku takmičenja, samo je ostalo na njima da procijene da li će to biti dok sam još u „Zadruzi“ ili nakon završetka. To sam prepustila njima i bila sam baš iznenađena. To je bilo posljednje buđenje u kući. Puštena je „Paljba“ kao prva pjesma za buđenje. Rekla sam: „E, da su svaki put puštali moju pjesmu za buđenje, kao prvu, možda bih se svako jutro i budila na prvu pjesmu“ - rekla je Karahasanović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.