POTRESNO SVJEDOČENJE

Britni Spirs odobreno da angažuje advokata, otac kontroliše njen život već 13 godina

Ako ovo nije nasilje, ne znam šta je, rekla je Spirs

A. K.

Džejms ne planira prekinuti starateljstvo na Britni

Foto: Agencije


Sudija Vrhovnog suda u Los Anđelesu Brenda Peni dozvolila je američkoj pjevačici Britni Spirs (Britney Spears) da angažuje svog advokata nakon potresnog svjedočenja o "nasilnom" starateljstvu koje kontroliše njen život već 13 godina.

Peni je odobrila da Spirsovu zastupa bivši državni tužilac Metju Rozengart, koji je oca Britni Spirs pozvao da se odmah odrekne starateljstva nad pjevačicom.

- Ako ovo nije nasilje, ne znam šta je - rekla je Spirs rekavši da joj je otac Džejms Spirs (James) kao staratelj zabranio da pije kafu, uzima vitamine za kosu, a oduzeo joj je i vozačku dozvolu. Advokatica Džejmsa Spirsa, Vivian Torin je rekla da on ne planira da prekine starateljstvo nad kćerkom rekavši da joj on uvijek želi najbolje.

  • Džejms i Britni Spirs

    Džejms i Britni Spirs

    Foto: Agencije


Džejmi Spirs je dobio kontrolu nad kćerkinim ličnim i profesionalnim poslovima u starateljstvu dodijeljenom po sudskom nalogu 2008. godine.

Starateljstvo mu je prvobitno dodijeljeno pošto je pop zvijezda smještena u bolnicu uslijed zabrinutosti zbog njenog mentalnog zdravlja. Britni je tokom postupka imala advokata kog joj je dodijelio sud, a sada je prvi put dobila priliku da sama angažuje advokata.

Fanovi pop pjevačice pokrenuli su akciju "Oslobodite Britni" (Free Britney) i traže da traže da joj se na sudskom ročištu dodjeli kontrola nad poslovnim i ličnim životom.

Više o temi Britney Spears

OGLASIO SE NA TWITTERU
Ilon Mask pružio podršku Britni Spirs
NA VRH

Podijeli članak na