FIĆA CREW

Lejla i Amar Čamo: Radujemo se novim avanturama sa sinom Idrisom

Da će postati roditelji, saznali su kada su bili u Amarovom rodnom Goraždu, a Lejla je budućem tati priredila iznenađenje

Ilma Jakubović / Azra
  • Bračni par Čamo

    Bračni par Čamo

    Foto: Instagram


Lejla (28) i Amar Čamo (32), mladi bračni par, u zajednici društvenih mreža poznatiji i kao „Fića Crew“, nedavno su postali roditelji dječaka Irisa. U starom zelenom fići doživjeli su brojne avanture, a u posljednjih nekoliko godina prošli su 31 državu i prešli 80.000 kilometara.

Kako su Lejla i Amar strastveni ljubitelji putovanja, mnogi bi pomislili da su se na jednom od njih i upoznali, no njihova ljubavna priča počela je na Instagramu.

- Rodom sam iz Tuzle, 25 godina sam živjela u Švicarskoj, tamo sam odrasla. Amar, inače rodom iz Goražda, živio je na drugom kraju svijeta, u Australiji. Upoznali smo se preko jednog zajedničkog prijatelja, prije pet godina. U početku smo se dopisivali, onda su uslijedili dugi telefonski razgovori, prve tri godine nismo se toliko često ni viđali, dok zajedno nismo otišli do Maroka. To putovanje bilo je i početak prave veze - prisjetila se Lejla na početku našeg razgovora te otkrila da se nekoliko puta našla i za fićinim volanom.

Fićo se tri puta ugasio

- Tokom našeg putovanja u Maroko, mogu slobodno reći da sam fiću vozila 20 posto (smijeh), a prvi put sam vozila fiću kada sam s prijateljicom krenula po vjenčanicu. Vozeći kroz Sarajevo, fićo se ugasio tri puta, ali, na moju sreću, drugi vozači su imali razumijevanja. Svi se prosto oduševe kada ugledaju fiću - uz osmijeh će ova avanturistkinja.

Svoje gnijezdo svili su u Sarajevu, a samo za „Azru“ otkrili su kako se snalaze u novoj životnoj ulozi te koje su im naredne avanture u proširenom sastavu.

- Ja ću reći za Lejlu da je baš super, a ona neka kaže za mene (smijeh). Sve je nekako došlo prirodno, Idris je divna beba, sluša nas. Sada imamo dva šefa, Idrisa i fiću - kazao je Amar, a Lejla se nadovezala:

Test me zbunio

- Amar je, također. Gledamo da ne forsiramo ništa, idemo laganim tempom. Imamo tu neku rutinu, iako sljedećih nekoliko mjeseci nemamo mnogo putovanja u planu, ali ćemo i tada voditi računa da beba ostane pri svojim navikama – objašnjava mlada mama.

Da će postati roditelji, saznali su kada su bili u Amarovom rodnom Goraždu, a Lejla je budućem tati priredila iznenađenje samo njima svojstveno.

- Dala mi je test koji me totalno zbunio, jer nikad ranije nisam imao iskustva s tim testovima (smijeh). Uz test mi je poklonila autić i rekla: „Nova avantura se sprema“ – iskreno će Amar.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

NA VRH

Podijeli članak na