BEZ ALIMENTACIJE

Razveli se Bil i Melinda Gejts: Njoj će pripasti polovina neto vrijednosti, više od 65 milijardi dolara

Bivši par, koji zajedno ima troje odrasle djece, najavio je da se razvodi u maju nakon 27 godina braka, rekavši da više ne mogu "rasti zajedno"

Bil i Melinda Gejts. AFP

N. Aj.

3.8.2021

Bil Gejts (Bill Gates) i Melinda Frenč Gejts (French Gates) zvanično su se razveli.

Kako piše TMZ, sudija je u ponedjeljak finalizirao njihov razvod, što pokazuju i sudski spisi do kojih su došli tamošnji mediji.

Melinda neće promijeniti prezime, ali se, osim toga, u dokumentima navoda da ni ona ni Bil neće primati alimentaciju od bivšeg supružnika.

Bilova neto vrijednost procjenjuje se na više od 130 milijardi dolara, a s obzirom da nisu potpisali predbračni ugovor Melinda bi u brakorazvodnoj parnici mogla završiti s više od 65 milijardi dolara.

Bivši par, koji zajedno ima troje odrasle djece, najavio je da se razvodi u maju nakon 27 godina braka, rekavši da više ne mogu "rasti zajedno".

Ovu vijest objavili su skoro svi svjetski mediji.

Melinda Frenč Gejts navodno je tražila advokate za razvod 2019. godine nakon što se pokazalo da Bil ima veze sa sada preminulim osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstejnom (Jeffrey Epstein), kako piše "The Wall Street Journal". Naime, nakon nekoliko sedmica od službene objave pokretanja razvoda u maju, pojavili su se izvještaji koji su optuživali Bil Gejtsa da je bio "uredski nasilnik koji je forsirao seksualne veze".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.