U ČETIRI ZIDA

Čudne navike poznatih ličnosti: Ko ulazi u avion desnom nogom, a ko se ježi na plastične kese

Olji Karleuši je žao pročitati knjigu do kraja, Emina Tufo spaja nespojivo, Verena Cerovina grije uši kada je nervozna

Kija Kockar ima napad panike. Instagram

Piše: Amina Zukić

4.8.2021

Mnoge poznate ličnosti imaju čudne navike kojih se ne mogu osloboditi. Neki ih pokušavaju sakriti, a neki otvoreno o tome pričaju. Ipak, važno je zapamtiti da su i oni ljudi sa svim svojim osobinama, manama i navikama.... Nisu savršeni kao što izgledaju kada se pojave pred kamerama.

Opsjednuta čistoćom

Za holivudsku glumicu Dženifer Aniston (Jennifer), zbog pozitivnosti kojom zrači, niko ne bi rekao da ima stvari kojima se zamara u životu. Međutim, Aniston je opsjednuta čistoćom, ali je i veoma sujevjerna. U avion uvijek ulazi desnom nogom i mora pomaziti unutrašnjost aviona prije nego što poleti.

Kameron Dijaz (Cameron Diaz) boluje od impulsivno-kompulsivnog poremećaja. Ona je toliko čistila šteke u svom domu da je na kraju potpuno uklonila boje s njih. Inače, vrata otvara laktovima.

A koje čudne navike imaju neke od poznatih ličnosti kod nas i u regionu, otkrile su za "Avaz“.

Pjevačica Olja Karleuša, dok nije postala porodična žena i dok je imala vremena da se bavi drugim stvarima, voljela je čitati knjige do polovine, zatim bi štivo ostavljala jer joj je bilo žao da dođe do kraja. 

- Ni danas ne znam objasniti zašto sam to tako radila, ali jednostavno mi je bilo žao kada se broj iščitanih strana smanjivao. Odmah odem i kupim novu knjigu - priznala je Karleuša.

Olja Karleuša opsesivno vezana za knjige. Instagram

Moj jastuk

Pjevačica i rijaliti učesnica Kija Kockar ima nekoliko čudnih navika, jedna od njih je da ne može kontrolirati svoj apetit, što se ne bi reklo po njenoj figuri. Usto, boji se da plaća na rate. Ispričala je kako izgleda kada dobije osjećaj anksioznosti i kada ne može spavati. 

- Kod kuće jedem na podu jer imam nizak sto, iako imam veliki sto u trpezariji. To sam imala i u stanu gdje sam odrasla pa odatle navika. Ne mogu da jedem ukoliko nešto ne čitam ili ne gledam. U toku noći ustanem i uzmem nešto iz frižidera i jedem skoro u potpunom snu. Ne mogu da zaspim ako ne pustim seriju „Prijatelji“ i uvijek nosim svoj jastuk, inače, nema spavanja. Imam osjećaj anksioznosti ako nešto plaćam na rate, zato uvijek plaćam sve odjednom - rekla je Kockar.

Manekenka Milena Tunguz se ne voli voziti u automobilu, uvijek bira hodanje te nosi platnene kese kada krene u prodavnicu.

- Ježim se na plastične kese. Kada idem u prodavnicu, nosim svoju platnenu kesu gdje god da krenem koliko god daleko bilo. Ne volim automobile i gradske prijevoze - otkrila je manekenka.

Milena Tunguz uvijek ide pješke. Instagram

Spoj nespojivog

Pjevačica Emina Tufo voli eksperimentirati što se tiče hrane.

Emina Tufo voli paštetu i čips u kombinaciji. Instagram

- Nevjerovatno, ali istinito. Volim kiflicu namazati paštetom i staviti čips, to mi je najukusnije - podijelila je s nama pjevačica.

Recept za smirenje

Pjevačica Verena Cerovina je otkrila njen recept za smirenje.

Pjevačica grije uši kad je nervozna. Instagram

- Kada sam nervozna, uši su mi hladne. Moram se držati za uši kada sam nervozna, a to me smiruje. To mi je navika iz djetinjstva koju mi je usadila nana. Još jedna od čudnih navika je to što pred spavanje moram koristiti olovku za usne ili karmin - priznala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.