AŽURIRAT ĆE SMJERNICE

Na Met Galu 13. septembra mogu samo vakcinisani, a maske su obavezne

Ta odluka uslijedila je nakon što se najavilo da na revijama „New York Fashion Weeka“ u septembru također svi moraju biti vakcinisani

Lejdi Gaga na crvenom tepihu Met Gale 2019. godine. Agencije

N. Aj.

4.8.2021

Zvanično je potvrđeno da će ovo jeseni napokon održati ceremonija Met Gala, ali s promjenama. Naime, s obzirom na pandemiju koronavirusa, svi koji dolaze moraju biti vakcinisani te se moraju nositi i maske u zatvorenom prostoru.

- Svi učesnici Met Gale 13. septembra moraju dostaviti dokaz o vakcinisanju, a također će se očekivati nošenje maski u zatvorenom prostoru, osim za vrijeme jela i pića. Ažurirat ćemo ove smjernice po potrebi - saopćio je tim Met Gale za "Daily Beast".

Ta odluka uslijedila je nakon što se najavilo da na revijama „New York Fashion Weeka“ u septembru također svi moraju biti vakcinisani, a za maske još nije odlučeno.

Podsjećamo, prošlogodišnja ceremonija Met Gala otkazana je zbog ograničenja i epidemioloških mjera vezanih za koronavirus. Iako se prošlih godina taj događaj održavao prvog ponedjeljka u maju, sada je sve prebačeno na septembar. Trebao je biti prvog ponedjeljka u septembru, odnosno 6. septembra, međutim tada je Praznik rada u Sjedinjenim Američkim Državama te je pomjereno za idući ponedjeljak, 13. septembar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.