SKANDALI

Druga tužba za seksualno zlostavljanje protiv sina kraljice Elizabete

Johana Sjoberg tvrdi da ju je princ nedolično dodirivao

Fu. M.

Princ Endrju

Foto: Agencije


Britanski princ Endrju (Andrew) mogao bi da se suoči sa drugom tužbom zbog seksualnog zlostavljanja.

Poslije Virdžinije Džufre, i Johana Sjoberg, jedna od nekoliko žena koje su optužile tajkuna Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein) za zlostavljanje, iznijela je optužbe i protiv vojvode od Jorka.

Princ Endrju sada bi mogao biti pogođen još jednom tužbom od navodne Epstajnove žrtve.

Johana Sjoberg tvrdi da ju je princ nedolično dodirivao kada je imala 21 godinu u Epstajnovoj kući u Njujorku.

Sjoberg kaže da ju je tadašnja Epstajnova djevojka Gilen Maksvel, angažovala 2001. godine, dok je bila studentkinja, da radi kao Epstajnova lična asistentkinja.

Žena tvrdi da je milijarder iste godine otputovao u SAD da bi se „zabavljao“ sa princem kada se navodno i dogodio napad na nju.

  • Princ Endrju sada bi mogao biti pogođen još jednom tužbom

    Princ Endrju sada bi mogao biti pogođen još jednom tužbom

    Foto: Agencije


Sjoberg ranije nije mogla da tuži kraljevsku porodicu zbog vremena koje je prošlo od prijavljenog napada. Međutim, prema pisanju Mirrora, promjena američkog zakona mogla bi joj omogućiti da traži pravdu na sudu.

Prethodno je Virdžinija Roberts Džufre, jedna od navodnih žrtava Džefrija Epstajna podnijela tužbu protiv britanskog princa Endrjua federalnom sudu u Njujorku.

Virdžinija Roberts Džufre (38) koja sada živi u Australiji sa suprugom i troje djece, posvjedočila je da je, protiv svoje volje, tri puta bila prisiljena na seksualni odnos sa britanskom princom 2001. godine, kad je imala 17 godina. Ona traži naknadu od njenog navodnog zlostavljača za pretrpljenu fizičku i duševnu bol.

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama djece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastarjeli tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. avgusta ove godine zbog pandemije koronavirusa.

NA VRH

Podijeli članak na