SARAJEVO

Petog dana Festivala: Bosanskim ćilimom prodefilovala ekipa filma "Murina"

Zvijezda Crvenog tepiha koji je večeras stigao prvi na Bosanski ćilim je svakako Meksikanski reditelj, scenarista i producent Mičel Franko

Ekipa filma "Murina". S. Šantić

S. Šantić

17.8.2021

Petog dana ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala na ceremoniji Crvenog tepiha koji je postavljen ispred Narodnog pozorišta Sarajevo prošetali su reditelji te glumci filmova čija će premijera biti prikazana u 19 sati i u 21:30.

Zvijezda Crvenog tepiha koji je večeras stigao prvi na Bosanski ćilim je svakako Meksikanski reditelj, scenarista i producent Mičel Franko (Michel Franco).

Njemu će večeras biti uručeno i priznanje Počasno Srce Sarajeva.

- Šest puta sam bio dio SFF. Svaki pit kada pravim film nadam se da će biti na SFF. Ovdke sada imam prijatelje u Sarajevu i zaista svakog puta znam da će mi biti dobro - kazao je Franko.

Projekcija Frankovog filma "Novi poredak" bit će prikazana u 20:30 u Metcovom Open Airu.

Radnja Filma "Novi poredak" smještena je u budućnosti, a riječ je o meksičko-francusko umjetničkom filmu.


Detalj sa crvenog tepiha. S. Šantić

Bosanskim ćilimom prodefilovala ekipa filma "Murina" sa Klif Kertisom, Danicom Ćurčić, Leonom Lučevim kao i mlada zvijezda filma Gracija Filipović.

- Ovo je deseti put da sam u Sarajevu osvojila sam čak i Srce Sarajevo. Nemam očekivanja da li ću osvojiti sada Srce sarajeva za film Murina.

Antoneta Alamat Kusijanović. S. Šantić

Ovdje su svi dobre volje, organizacija je odlična, ljudi žele da se dobro provedu, ali naravno uz poštivanje mjera. Samim prisustvom u Sarajevu mi smo nagrađeni. - kazala je Antoneta Alamat Kusijanović, rediteljica filma Murina.


- Jako mi je drago biti u Sarajevu kako bismo vidjeli reakciju regiona.  Ja stvarno volim Sarajevo i za njega me vezuju dobra sjećanja još iz djetinjstva, a prvi put sam dio SFF - kazala je Gracija Filipović koja tumači glavnu ulogu u filmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.