NASTUP U BEOGRADU

Alen bjesni na pomen Tife poslije skandala: Nebulozama mi kvarite dan

Ne želim da demantujem, ali daleko je to od istine, rekao je kratko Tifa

Tifa i Alen: Navodno je došlo do vrlo neprijatne situacije pred publikom. Arhiv

A. J. / Telegraf.rs

19.8.2021

Nakon scene koju su imali na koncertu grupe "Bijelo Dugme", čiji su članovi, na "Beer festu", gdje je došlo do vrlo neprijatne situacije pred publikom, oglasili su se Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa.

Naime, Alen i Tifa su pred publikom pjevali pesmu "Ružica si bila", kad je Tifa trebalo da otpjeva svoj dio pjesme, Alen je odjednom počeo da pjeva, pa je nastao haos. Tifa je pobjesnio, pa je bacio bubicu na scenu i otišao sa bine.

Menadžer ga je jurio i nagovarao da se vrati na binu, međutim, Tifa nije htio da čuje za to. Zaključao se u kontejner koji je na "Beer festu" bio rezervisan za njega i govorio sve vrijeme: "Šta će on meni da upada u pjesmu!", a koncert se nastavio bez njega.

Kasnije se ipak vratio, a na kraju nastupa navodno se jedva, sa ostatkom benda, poklonio publici.

Ni jednom, ni drugom, nije se dopalo pitanje novinara Telegrafa čim su im spomenuli onog drugog "saborca" iz benda.

- Nemojte mi sa takvim nebulozama kvariti lijep i sunčan dan! Neću to da komentarišem, kvarite mi lijep dan i putovanje - rekao je prilično ljutito Alen za "Telegraf Jetset".

Slično je kazao i Tifa.

- Ne želim da demantujem, ali daleko je to od istine - rekao je kratko Tifa, ljubazno ističući da neće da daje izjave tim povodom, a zatim prekinuo vezu.

Ovo nije prvi put da je javno došlo do sukoba između Tife i Alena, oni su se fizički obračunali nakon koncerta na dočeku 2018. godine u Budvi.

Pjevači "Bijelog dugmeta" tada su se potukli odmah po silasku sa bine. Tifu je tada iznerviralo to što je Alen tokom koncerta otpjevao dio pjesme koji sljeduje njemu. Prvo je došlo do verbalnog prepucavanja, a onda i do fizičkog kontakta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.