DODATNO UDALJAVANJE

Megan i Hari s kćerkicom Lilibet Dajanom prekidaju kraljevsku tradiciju

Kraljevski izvori odbacuju ideju da će Saseksovi odletjeti nazad u Englesku na tradicionalnu kraljevsku ceremoniju te će se umjesto toga odlučiti krstiti Lilibet u Kaliforniji

Mari i Megan: Još jedan potez koji će ih definitivno udaljiti od kraljevske porodice. Agencije

L. K. P.

20.8.2021


Nema sumnje da će odluka princa Harija (Harry) i vojvotkinje Megan Markl (Meghan Markle) o tome da napuste Ujedinjeno Kraljevstvo i započnu novi život u Kaliforniji, imati dubok utjecaj na to kako odgajaju svoju djecu, Arčija (Archie) i Lilibet Dajanu (Diana).

Dvogodišnji Arči već pohađa predškolski program i viđen je kako uživa na plaži u kratkom video isječku kojeg je Megan objavila na svoj 40. rođendan, no kćerkicu Lilibet i dalje ljubomorno čuvaju, iako su fanovi primijetili njene fotografije u istom videu, piše Story.hr.

- Hari i Megan uvijek su radili stvari na svoj način, a to se odnosi na ono što žele za svoju djecu. Iako su se i Arči i Lilibet rodili kao članovi kraljevske porodice, njihovi najraniji mjeseci bili su prilično različiti, rekao je upućeni izvor za "Best Life.



Britanska kraljevska porodica. Agencije

To uključuje važnu kraljevsku tradiciju koju Hari i Megan navodno uskoro planiraju prekinuti s Lilibet, što bi ih moglo dodatno udaljiti od ostatka kraljevske porodice.

Naime, Arči, koji je rođen 6. maja 2019. godine, kršten je dva mjeseca kasnije u privatnoj kapelici u blizini dvorca Vindzor, ali njegova mlađa sestra Lili rođena je u Kaliforniji u bolnici Santa Barbara Cottage, nekoliko kilometara od Meganine i Harijeve vile Montecito.

Oboje djece ima dvojno državljanstvo jer je Megan rođena u Kaliforniji, a Hari u Engleskoj.

Posljednjih sedmica pojavili su se izvještaji da su Hari i Megan željeli da se Lili krsti u Vindzoru baš kao i njihov sin.

Navodno su također htjeli da se ceremonija održi ispred kraljice Elizabete.

Sada neki kraljevski izvori odbacuju ideju da će Saseksovi odletjeti nazad u Englesku na tradicionalnu kraljevsku ceremoniju te će se umjesto toga odlučiti krstiti Lilibet u Kaliforniji.

U intervjuu za "The Express" kraljevski komentator Ričarda Ficvilijamsa (Richard Fitzwilliams) rekao je kako je to vrlo izgledno.

-Čini se očitim da će Lilibetino krštenje biti u Meganinoj rodnoj državi i održat će se u tajnosti, bez kontroverzi koje su okruživale Arčijevo krštenje, kazao je Ficvilijams.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.