IQOS

Sarajevska IQOS noć okupila prijatelje: Najbolja iznenađenja tek dolaze

Sarajevska IQOS noć okupila prijatelje: Najbolja iznenađenja tek dolaze. IQOS

Piše: M.D.A.

20.8.2021

Sarajevska IQOS noć okupila prijatelje: Najbolja iznenađenja tek dolaze. IQOS

“Više od 20 miliona ljudi u 67 zemalja svijeta danas koristi IQOS, uključujući tu i korisnike u BiH. Oni su dokaz da naši napori na polju nauke i osiguranja budućnosti bez duhanskog dima nisu uzaludni”, rekao je Nedim Muratović, Consumer Experience Manager u kompaniji Philip Morris BH, koja je sinoć u sarajevskom hotelu „Europa” nakon duže pandemijske pauze okupila brojne prijatelje i saradnike kompanije.

IQOS u BiH prisutan je više od dvije godine, a svaki dan sve veći broj odraslih pušača uviđa prednosti prelaska sa cigareta na dokazano bolju alternativu.

Kao najznačajniji trenutak u duhanskoj industriji vezan uz proizvode smanjenog rizika u proteklom periodu, sinoć je istaknuta činjenica da je prva velika revolucija započela prije više od deceniju kada je Philip Morris International (PMI) odlučio vizionarski krenuti putem zamjene tradicionalnih proizvoda onima koji su manje štetni. Još jedan veliki korak predstavlja i odluka Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) kao jednog od najznačajnijih regulatornih tijela iz ove oblasti na svijetu, da IQOS svrsta u proizvode modificiranog rizika. To konkretno znači potvrdu da ovaj uređaj emituje manje štetnih materija, pa je i izloženost toksinima manja kod korisnika IQOS-a nego kod pušača konvencionalnih cigareta. Razlog za to je što IQOS ne sagorijeva duhan, samim tim ne emituje duhanski dim, koji je glavni uzrok svih bolesti povezanih sa pušenjem, što sve veći broj potrošača u BiH razumije.

Tako su se i IQOS potrošači u BiH svrstali u hrabre, inovativne i osviještene, jer su napravili hrabru odluku i promjenili navike i rituale, prihvatili nove tehnologije i idu u korak s vremenom, te su odabirom bolje alternative donijeli bolju odluku za sebe i posljedično za ljude oko sebe.

Korisnici IQOS-a obradovani su i viješću iz IQOS Cluba o pogodnostima i načinu prikupljanja bodova, čime se potrošačima olakšava stjecanje boljeg statusa i poboljšava sam user experience, a najavljeno je i da najbolja iznenađenja tek dolaze.

Registrirani korisnici IQOSa koji su ujedno bili i gosti sinoćnjeg druženja, imali su priliku i da isprobaju svoje vještine u IQOS interaktivnoj igri, i osvojiti simbolične nagrade, te da uživaju u predivnoj večeri čiju veselu atmosferu je upotpunio bend Marka Louisa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.