BURAN ŽIVOT PJEVAČICE

Sve Severinine ljubavi: Od muzičara, preko "kralja bakra", do fudbalera

Na muzičkoj sceni pojavila se 90-ih, a u fokusu javnosti su uvijek bile njene veze

L. M.

Severina Vučković

Foto: Instagram


Nakon šest godina braka hrvatska pjevačica Severina Vučković (49) i Igor Kojić (33) jučer su se zvanično razveli. O njihovoj razdvojenosti pisalo se posljednjih godinu dana, a Severina i Igor su te navode su u više navrata demantovali.

U izjavi za medije, pjevačica je rekla kako je borba za skrbništvo nad sinom Aleksandrom u njenom punom fokusu.

Na muzičkoj sceni od 90-ih

- Znam da sam javna osoba, ali nisam javna vreća za mlaćenje. Molim medije da se suzdrže od pisanja gluposti – poručila je Severina nakon objave o razvodu.

Severina i Igor su se upoznali nakon što je ona prekinula vezu s Milanom Popovićem s kojim ima sina. Popović i pjevačica od tada vode mučnu sudsku bitku. Severina se na muzičkoj sceni pojavila 90-ih imala je sve što je potrebno za zvijezdu – glas, šarm i harizmu, pa je uvijek pobuđivala veliki interes javnosti. 

Ono što je najviše zanimalo javnost su njene veze.

Frontmen grupe "Kojoti"

Prvi koji je osvojio njeno srce, na samom početku njene muzičke karijere, bio je frontmen grupe „Kojoti“ Alen Marin. Vezu su završili bez ikakvih skandala. On se kasnije vjenčao sa hrvatskom pozorišnom glumicom Goranom Vrdoljak.

 • Alen Marin i Severina

  Alen Marin i Severina

  Foto: Cropix


Ljeta 2004. godine godine procurio je snimak sa jahte Severininog bivšeg Milana Lučića, biznismena iz Ljubuškog, kojeg u javnosti nije pokazivala s obzirom na to da je bio oženjen i čekao treće dijete. Tada je pjevačica bila vjerena za privrednika Srećka Vargeka sa kojim je poslije nekoliko mjeseci raskinula vezu.

Već 2005. godine Severina se zaljubila u preduzetnika Matu Čuljka koji je tada imao dvadeset šest godina. Razišli su se poslije godinu i više dana veze i vjeridbe. Severina je tada pričala kako su se razišli ljudski i da nije u pitanju bila treća osoba.

 • Severina i njen bivši zaručnik Mate Čuljak

  Severina i njen bivši zaručnik Mate Čuljak

  Foto: Cropix


Severina je poslije bila u ozbiljnoj vezi i s vlasnikom sportskog centra u Rijeci Slavkom Šainovićem. Iako do zaruka nije došlo, planirali su zajednički život i gradili kuću, ali su prekinuli kada je ona upoznala Milana Popovića “kralja bakra“ kojemu je pjevala na rođendanskoj proslavi.

Popović i Severina se nisu vjenčali, ali su zajedno 2012. dobili dijete – sina Aleksandra. Izgubila je skrbništvo nad sinom u mučnoj pravnoj bici, a mnogi smatraju da Popović koristi svoje bogatstvo i utjecaj da bi joj se osvetio.

 • Sa srpskim "kraljom bakra" ima sina Aleksandra

  Sa srpskim "kraljom bakra" ima sina Aleksandra

  Foto: Pixel


Jedan od najbližih Severinin prijatelja, estradni menadžer Edvin Softić, nakon raskida s Popovićem upoznao ju je s bivšim nogometašem Igorom Kojićem, sinom pjevača Dragana Kojića Kebe. Vjenčali su se 2015. godine, a jučer su potpisali papire za razvod. Imali su tri svadbena slavlja. 

 • Severina i Igor imali su tri svadbena slavlja

  Severina i Igor imali su tri svadbena slavlja

  Foto: Story


NA VRH

Podijeli članak na