DVOBOJ

Mirza Selimović: Kako sam upoznao Balaševićevu kćerku

Lijepo je kad možeš da biraš s kim ćeš u životu da sarađuješ, napisala je Beba Balašević o saradnji sa Selimovićem

Piše: N. Aj.

23.8.2021

Beba Balašević i Mirza Selimović. Instagram

Mirza Selimović, pobjednik osme sezone "Zvezda Granda", ostvario je saradnju s Jelenom Bebom Balašević, kćerkom legendarnog Đorđa Balaševića.

Ona je za slavuja iz Srebrenika, kako ga od milja zovu, napisala pjesmu "Dvoboj".

Kako je Selimović govorio u nedavnom intervjuu za "Avaz", njega je jako pogodila Đoletova smrt.

- Moja velika želja je bila da ga upoznam i to se desilo neposredno pred nemili događaj. Takva ljudska veličina, pjesnik, umjetnik, intelektualac, dobra duša... da je samo malo više ljudi kao što je bio on, svijet bi bio mnogo ljepše mjesto - kazao je tada Selimović.

Kao što je rekao, želja da upozna velikana poput Balaševića ostvarila mu se u decembru 2020. godine. Susreli su se u novosadskom studiju kod Aleksandra Banjca, koji je također nedavno preminuo.

Kako nam je rečeno iz Selimovićevog PR tima, tom susretu prisustvovala je i Beba Balašević.

- Tada se došlo na ideju da Mirza otpjeva pjesmu koju je Beba napisala, to je pjesma "Dvoboj". U studiju je i otpjevao. Svima im se jako dopalo. Beba i Mirza su se susreli u Banjoj Luci u petak, uoči Mirzinog koncerta, koji je bio super posjećen i dogovorili su dalju saradnju. Pjesma je jako lijepa, baš podsjeća na Balaševića, taj je stil pisanja - kazali su za "Avaz" iz Selimovićevog PR tima.

Beba je susret sa Selimovićem ovjekovječila fotografijom koju je objavila na Facebooku.


- Lijepo je kad možeš da biraš s kim ćeš u životu da sarađuješ... Još ljepše je kad se potrefi da s tim nekim možeš da budeš i drug. Istina je da nisam znala kad sam pisala "Dvoboj" da je to Mirzina pjesma, ali sad već nema nikakve dileme - napisala je Beba Balašević u opisu fotografije.

Istu fotografiju podijelio je i Selimović na Instagramu.

- Velika je sreća i zadovoljstvo imati neke ljude za prijatelje, a kada ti još taj neko napiše divnu pjesmu i stvori magiju kakvu je samo njen otac Ðole znao stvoriti svojim perom, e to je tek prava stvar i sreća. Zato jedva čekamo da čujete "Dvoboj" - poručio je Selimović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.