MOŽDA BI I TRIO, ŠTO DA NE

Jelena Karleuša o kolegicama sa estrade: Kod nje nema ljubomore ili...

Ovo su ženske koje "pršte", svaka na svoj način, kazala je Karleuša

Jelena Karleuša. Instagram

N. Aj. / Telegraf.rs

23.8.2021

Jelena Karleuša pojavit će se kao jedan od izvođača na festivalu Music Week, u subotu 28. avgusta.

O Karleušinom spektakularnom nastupu na manifestaciji MAC prije dvije i po godine pisalo se danima, a ništa manje publiku ne očekuje i ove godine, piše Telegraf.rs.

Jelena je u dvorištu svoje velelepne vile govorila za Telegraf Jetset i otkrila šta sprema, pogotovo kada je produkcija u pitanju.

Svjetski mediji

- Ne radim običan nastup ni kada pjevam u klubu, a kamoli kada je riječ o Music Week-u. Dat ću sve od sebe da se pomjere granice u smislu produkcije, u smislu ideje, u smislu pjevanja i igranja, scenskog nastupa koji do sada nije viđen i koji će kao i kadrovi sa mog prethodnog koncerta na Ušću završiti u nekim svjetskim medijima. Kadrovi s mog posljednjeg koncerta na Ušću su završili u filmu o Ejmi Vajnhaus (Emy Winehouse) koji je nagrađen i Oskarom i Gremijem i ja bih voljela da koncert na Music Week-u zasluži takav jedan tretman u svjetskim medijima. Ono što je sigurno je da ćemo se potruditi da pariramo svjetskim zvijezdama, a naročito u smislu produkcije - kazala je Karleuša za Telegraf.rs.

Karleuša: Planira spektakularan nastup. Instagram

Koga obožava

Ekipu Telegrafa je interesiralo i šta misli o ostalim izvođačima na Music Week festivalu, jer će brojna imena ove godine nastupiti na njemu.

- Vau, fantastično! Ja se zahvaljujem Music Week-u što je u mom danu Edita, koju obožavam! Senida, koju obožavam. To su sve fantastični ljudi koji su velike zvijezde i sve generacije ih vole. To mi je jako bitno, da smo u jednom danu, odnosno u subotu veče, kada će biti spoj nevjerovatnih žena koje dolaze iz raznih muzičkih sfera i tih nekih žanrova, i dijele publiku na razne generacije. Tako da, to je spoj svega što je trenutno aktuelno i moderno i mislim da će biti fantastično. Njih dvije su meni, eto, kao da su izabrali dvije djevojke koje su i u vizuelnom smislu nevjerovatno originalne i autentične - kazala je Karleuša.

Vizuelni identitet

S obzirom na komentare oduševljenja prema ovim pjevačicama, Karleušu su upitali vidi li sebe u duetu sa svakom pojedinačno.

- Ja vidim sebe i sa Senidom i sa Editom. Možda i da bude neki trio... Zašto da ne - kroz smijeh je rekla Karleuša.

Dodala je da je Senida jako specifičan i autentičan izvođač.

- Specifična boja glasa, specifičnog vizuelnog identiteta, što ju je u startu sa specifičnim zvukom izdvojilo od mase drugih koji su se pojavili na našoj sceni i zato je zvijezda. Isto važi i za Editu, koja je bukvalno preko noći napravila svoj identitet i publiku, svoj prepoznatljiv zvuk. U ovom poslu se odmah vidi da li će neko uspjeti ili ne. Moj posao je magija, jedna čarobna prašina koju ili imaš ili nemaš. Ovo su ženske koje "pršte", svaka na svoj način i baš sam sretna što ću se družiti sa njima - kazala je Karleuša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.