ZBOG FILMA NEČISTA KRV

Publika u Nišu pozdravila Bjelogrlića: Višeminutni aplauz i ovacije za pritvorenog glumca

Dragan Bjelogrlić. Arhiv

N. Aj.

24.8.2021

Kada su voditelji programa 56. Filmskih susreta u Nišu, Dragana Mićalović i Radomir Nikolić, rekli da je po ocjeni publike za najboljeg glumca prethodnog dana izabran Dragan Bjelogrlić za ulogu Hadži Trifuna u filmu "Nečista krva – greh predaka", na Letnjoj pozornici niške Tvrđave prolomio se gromoglasan aplauz sa povicima – "Bravo" koji je dugo trajao, a onda je uslijedio još jedan talas aplauza, piše Nova.rs.

Bjelogrlić, kojem je na ovom festivalu svojevremeno pripao Gran pri, ove gokurirdine se predstavio kao reditelj filma "Toma" i glavnom ulogom u ostvarenju "Nečista krv – greh predaka". Oba filma su izazvala veliko interesovanje i nagrađeni su ovacijama dok je publika stajala.

Dragan Bjelogrliću ovacije nije mogao da čuje jer se nalazio u pritvoru. 

Naime, podsjećamo da je njemu određeno policijsko zadržavanje od 48 sata zbog fizičkog napada na reditelja Predraga Antonijevića koji se dogodio u niškom hotelu "Ambasador" nakon prikazivanja filma "Nečista krv".

Samo nekoliko dana prije, Bjelogrlić je s ekipom filma "Toma" boravio u Sarajevu, gdje je na Sarajevo Film Festivalu održana svjetska premijera kojom je završeno 27. izdanje ove filmske smotre.

Također, u okviru programa Pretpremijere serija, prikazano je i ostvarenje "Nečista krv".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.