PLAVOKOSA SEKS-BOMBA

Pjevačica Nataša Bekvalac otvoreno za "Avaz": Promijenit ću sve u životu

Nakon dvadeset godina karijere, toliko posvećenosti i truda, uspjeh dolazi kao nagrada, rekla je pjevačica

Radi na sebi. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

29.8.2021

Popularna pjevačica Nataša Bekvalac, kako kaže, sebi je dala obećanje da će ova godina biti njena. Sve radi kako bi ispunila svoj cilj. Plavokosa seks-bomba je nedavno održala turneju u Crnoj Gori i Makedoniji, a ovom prilikom za „Avaz“ je najavila, također, turneju u Americi početkom novembra.

Odlučila je napraviti ozbiljne promjene u životu pa tako i karijeri. Okušala se u, za nju novom žanru muzike, odnosno snimila je duet s reperom Rastom, što je njenoj publici bilo neočekivano. 

Ima mnogo planova. Agencija

Zahvalna sam

Kako je prošla ljetna turneja, jeste li zadovoljni?

- Poslije skoro godinu i po dana pauze i neizvjesnosti da li ćemo ikada više moći da pjevamo, uradili smo fantastičnu ljetnu turneju i putovali od grada do grada od maja do avgusta. Svaki nastup je bio fantastičan i publika nas je jedva čekala, isto kao i ja njih. Osjećalo se u vazduhu koliko smo se uželjeli jedni drugih i zaista sam presretna što smo bar ova tri mjeseca imali priliku da radimo.

Kakav je osjećaj bio nakon toliko vremena stati pred publiku?

- Prvi nastup sam imala u Beogradu i ne mogu reći da nisam imala tremu. Inače nemam tremu, ali te noći sam osjećala kao da krećem nešto ispočetka. Izuzetno čudan osjećaj. 

Jeste li očekivali takav uspjeh?

- Ne bih da zvučim neskromno, ali nakon dvadeset godina karijere, toliko posvećenosti i truda, uspjeh dolazi kao nagrada. Mene moja publika nikada nije razočarala i na svakom koncertu mi iznova pokazuju koliko su uz mene. Na tome sam beskrajno zahvalna.

Kako je došlo da saradnje s reperom Rastom?

- Razmišljala sam još tokom onog prvog „lockdowna“ da bih željela da mi Rasta uradi jednu pjesmu za novi album i tada smo prvi put stupili u kontakt. Nakon nekog vremena smo se našli u njegovom studiju i kada mi je pustio pjesmu „Izdaleka“, odmah sam znala da je to to. Iako nismo planirali duet, na kraju smo bez mnogo razmišljanja shvatili da je ovo idealna pjesma za nas dvoje.

 Kako je pjesma prošla kod publike?

- Prezadovoljna sam, pjesma je punih mjesec u samom vrhu trendinga, to stvarno nisam očekivala. Iako me brojke ne interesiraju pretjerano, lijepo je vidjeti da publika dobro reagira na vaš rad.

U kakvim ste odnosima s Rastom?

- On je pravi profesionalac i poslije saradnje smo ostali u kontaktu i drago mi je da sam ga upoznala. On je izuzetno pristojan i fin momak. Potpuno drugačiji od onoga šta sam o njemu ranije mislila, što je još jedan dokaz da su predrasude najgluplja stvar na svijetu.

 Kako je reagirala Vaša starija kćerka Hana na saradnju s obzirom na to da ona sluša tu vrstu muzike?

- Bila je oduševljena i rekla mi je da sam konačno kul. Ona najviše voli moje nove pjesme, one starije ne razumije.

Podržava mlade ljude. Agencija

Mladi ljudi

Planirate li sarađivati s još nekim reperom?

- Do sada sam radila s Rastom i Cobijem i oduševljena sam njihovim talentom i muzikalnošću iako imam utisak da ljudi to kod njih ne primjećuju dovoljno. Uvijek sam otvorena za nove saradnje, volim mlade ljude, mladalačku energiju i talent. Ne bih imala ništa protiv da bude još dueta, ja ih jako volim.

 Kada Vaša publika može očekivati nove pjesme ili album?

- Uskoro, u narednih nekoliko sedmica, objavit ću pjesmu „Tajne“ koja je možda i najsličnija pjesma koju sam ikada snimila. Što se tiče albuma, uskoro.

Trudi se oko svog izgleda. Instagram

Šta žena može

Pisalo se da će Vaš album biti feministički.

- Istina je, moj novi album je posvećen ženama, govori o snazi žene i o svemu sto žena može, samo kad hoće.

 Odriče se svega što voli.

 Koja je tajna Vašeg sjajnog izgleda? 

- Nisam jedna od onih žena koja može da kaže da joj je genetika sjajna i da se ne trudi oko svog izgleda. Ja moram da se trudim i odričem se svega što volim. Volim sve ono što je nezdravo. Vaga sam u horoskopu i meni je važno da budem zadovoljna sobom. Rad na sebi, a još važnije, rad na svom biću, put ka miru i spokoju. Moram da priznam da itekako sebi znam da dam oduška, možda čak i previše pa to kampanjski popravljam. Kao i sve ostalo u životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.