LJEPOTICA

Miss Earth BiH Ines Radončić za "Avaz": Predrasude imaju samo ograničeni ljudi

Želim muškarca ko će mi biti podrška i motivirati me da idem naprijed, a ne da me sputava, kazala je Radončić

Ines Radončić. Arhiva

Piše: A. Zukić

30.8.2021

Ines Radončić predstavljat će u novembru Bosnu i Hercegovinu na svjetskom Izboru za Miss Earth. Lindzi Kogej (Lindsey Coffey), prošlogodišnja pobjednica iz Sjedinjenih Država, najljepšoj će predati krunu.

Ines je okrunjena 24. jula, a titulu je naslijedila od Amine Hasanbegović. Mlada poduzetnica iz Sarajeva, koja je nedavno diplomirala Međunarodno poslovanje i finansije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, posjeduje i kozmetički salon.

Za „Avaz“ je govorila o sebi, kako se osjeća nakon krunisanja te otkrila kako se priprema za svjetsko takmičenje.

Ozbiljna konkurencija

Jeste li očekivali titulu?

- Potajno sam se nadala, jer svi mi koji dođemo na takmičenje borimo se za prvo mjesto. Mogu reći da sam imala ogromnu konkurenciju, mnogo lijepih djevojaka sam upoznala i drago mi je zbog toga.

Ima te li tremu?

- Malo je reći da imam tremu, za mene to nije mala stvar. Potrudit ću se maksimalno da našu državu predstavim u najboljem svjetlu.

Kako izgledaju Vaše pripreme?

- Svakodnevno treniram, budim se oko 6 ujutro i odlazim na trčanje. Treba održati atraktivan izgled, ali to je manje bitno. Moja dužnost je prezentirati ljepote Bosne i Hercegovine. Još uvijek nemamo informaciju da li će se takmičenje virtuelno održati zbog pandemije koronavirusa. S obzirom na to da sam predstavnik naše zemlje, to nije mala stvar. Sve će biti odrađeno na profesionalnom nivou.


Ines Radončić. Arhiva

Zablude drugih

Šta za Vas znači titula?

- Za mene lično je to ogromna stvar. Misica ne treba biti samo lijepa kako mnogi misle. Titula je odraz osobnosti, da bi je osvojio moraš ispunjavati određene uvjete. Treba govoriti dva strana jezika, biti educiran. Ponašanje, držanje, govor, smatram da sam primjer djevojke koja radi na sebi.

Kako se nosite s predrasudama o misicama?

- Toga uvijek ima i bit će, imali neku titulu ili ne. Ne obazirem se na to, jer predrasude imaju samo ograničeni ljudi. Ne dotiču me komentari ljudi koji me nisu upoznali, to je za mene apsurdno. U suštini, ko to ima pravo da sudi nekome.

Kakvi su Vaši planovi?

- Angažirale su me neke kozmetičke kompanije i uskoro ću raditi reklame. Također, aplicirala sam na nekoliko mjesta što se tiče poziva za koji sam školovana, pa ćemo vidjeti kako će se sve odvijati.

Za ljubav ima vremena

Kakav je Vaš emotivni status?

- Slobodna sam, trenutno mi je fokus na karijeri. Ima vremena za ljubav, cilj mi je da se ostvarim na svakom polju da bih imala kvalitetan ljubavni život.

Šta mora imati jedan muškarac da bi Vas osvojio?

- Prije svega, poštovanje i razumijevanje prema mom poslu. Želim nekoga ko će mi biti podrška i motivirati me da idem naprijed, a ne da me sputava. To mi je najbitnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.