VODITELJICA

Maja Čengić - Miralem o online nastavi i povratku u školske klupe

Prepoznatljivo lice malih ekrana

A.K./Azra

Maja Čengić-Miralem

Foto: Instagram


Proces odvijanja nastave u posljednje dvije godine uveliko je promijenjen usljed pandemije koronavirusa. Druženja po školskim hodnicima i na velikim odmorima zamijenili su sjetni pogledi i pozdravi putem društvenih mreža. Školarcima se život odvijao unutar četiri zida, a „prozor“ u svijet je predstavljao ekran računara, laptopa ili mobitela. Međutim, ove školske godine školarci se vraćaju u školske klupe.

Prepoznatljivo lice malih ekrana, rado viđeno u bh. domovima, zasigurno je Maja Čengić-Miralem, koja nesebično prenosi pozitivnu energiju na sve koji se nađu u njenoj blizini. 

Osim što je uspješna u poslu kojim se bavi, Maja je majka devetogodišnjeg Vanje, koji uskoro kreće u četvrti razred osnovne škole. Kazala nam je kako Vanja uživa u raspustu, baš kao i sva ostala djeca, te da je prvi put bio u potpunosti samostalan dječak. Tokom boravka u internacionalnom kampu upoznao je nove drugare.

- Nakon boravka u kampu smo otišli porodično na more - kazala je Maja, koja je poslije povratka s odmora preuzela obaveze u vezi sa Sarajevo Film Festivalom.

Na pitanje raduje li se Vanja povratku u školu i nedostaju li mu drugari, Maja nam je odgovorila da se Vanja voli družiti s drugarima i kako jedva čeka da počne nova školska godina. Naglašava da je povratak u školske klupe stresan za sve roditelje, ali, kako je Vanja još u vrtiću stekao radne navike, te bez problema ispunjava zadatke koji se nađu pred njim, u njihovom domu to nije slučaj.

Više detalja pročitajte OVDJE.

NA VRH

Podijeli članak na