SLAVNI ROKER

Erik Klepton objavio pjesmu kojom kritizira vakcinaciju i mjere protiv koronavirusa

Spot do sada pregledalo više od milion ljudi

Klepton: Imao zdravstvenih posljedica nakon vakcinacije. Agencije

Ad. A. / Večernji.hr

30.8.2021

Slavni roker Erik Klepton proteklih se mjeseci javno usprotivio restriktivnim mjerama uvedenim zbog koronavirusa te vakcinaciji, piše Večernji.hr.

U decembru prošle godine je s Vanom Morisonom snimio pjesmu „Stand and Deliver“, jednu od mnogih pjesama koju je taj poznati sjevernoirski kantautor napisao protiv "lockdowna".

Nova Kleptonova pjesma „This Has Gotta Stop“ propraćena je animiranim spotom koji je od petka pogledan više od milion puta, a koji prikazuje ljude hipnotizirane medijima i demonstrante s natpisima poput „Sloboda“.

-Ovo mora stati. Ne mogu više podnijeti ove gluposti. Prevršilo je mjeru - pjeva 76-godišnji muzičar u refrenu nove pjesme.

Klepton je ranije kritizirao vakcine nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo „katastrofalnim“ posljedicama po njegovo zdravlje.

Tvrdnje da su vakcine sigurne nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje on navodno ima. Klepton je u julu odbio svirati koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o cijepljenju, tvrdeći da je to diskriminacija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.