SUBOTA U SARAJEVU

Italijanska ulična predstava najavljuje 61. MESS

Veoma smo uzbuđeni pred susret sa publikom Festivala nakon pune dvije godine, poručuje Kreševljaković

Detalj iz predstave. Chiara Ferrin

Piše: L. S. R.

30.8.2021

Italijanska predstava "Moby Dick" u režiji Stefana Te u produkciji "Teatro dei Venti" u subotu u 18 sati na Trgu Susan Sontag najavit će 61. Internacionalni teatarski festival MESS.

Poštujući epidemiološke mjere donesene zbog pandemije koronavisrusa broj publike za ovaj događaj je ograničen. Zainteresirani besplatne ulaznice za ovu predstavu moći preuzeti u Direkciji Festivala MESS u četvrtak i petak od 11 do 15 sati.

- Veoma smo uzbuđeni pred susret sa publikom Festivala nakon pune dvije godine. Ovim uličnim teatarskim spektaklom želimo pokazati da umjetnost i teatar pripadaju svima, a u ovim pandemijskim danima ulični teatar je dobar način da festival približimo svima ukazujući na potrebu društva za umjetnošću. Teatro dei Venti dolazi sa velikom predstavom napravljenoj po jednom od najznačajnijih djela američke i svjetske književnosti, a koja između ostalog tematizira odnos između čovjeka i prirode -  istakao je Nihad Kreševljaković - direktor Festivala MESS. 




DEtalj iz predstave. Chiara Ferrin

Kako je istakao, italijanska produkcija je prava prilika za susret sa publikom, jer upravo italijanski teatar baštini tradiciju performansa na trgovima uz neposredni kontakt sa ljudima svih profesija, uzrasta i interesovanja, te su istinski virtuozi u svojim izvedbama. "Moby Dick" je posljednja produkcija "Teatro dei Venti", koja sažima sve ono što na čemu ova kompanija temelji svoj rad - to je prikaz teatarske utopije u urbanom okruženju i u dodiru sa zajednicom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.