SUDSKA SAPUNICA

Advokati Britni Spirs: Otac želi iznuditi dva miliona dolara od pjevačice

Džejmi tvrdi da je njegovo starateljstvo Britni "spasilo od katastrofe" te da bi ga javnost pohvalila kada bi znala opseg njene ovisnosti i problema s mentalnim zdravljemm.

L. S. R.

Britni Spirs

Foto: Agencije


Advokati Britni Spirs (Britney Spears) tvrde da njen otac, Džejmi Spirs, pokušava od nje dobiti dva miliona dolara prije nego što odstupi s mjesta njenog staratelja, prenosi "Mirror". Pjevačica je to potvrdila u novim pravnim dokumentima.

Strani mediji pišu da je Britni istakla kako je njen otac već ranije priznao da bi bilo najbolje da se povuče s mjesta njenog staratelja te da od nje želi samo novac.

Džejmiju navodno treba novac kako bi platio svoje advokate i bivše poslovne saradnike. Međutim, oojevačicin advokat  ne želi popustiti pred njegovim zahtjevima.

  • Džejmi i Britni Spirs

    Džejmi i Britni Spirs

    Foto: Agencije


- Otac Britney Spears neće ništa iznuđivati. Nema pravo postavljati uvjete za uklanjanje s mjesta staratelja. Već se trebao povući. Bilo bi pristojno i ispravno" - rekao je advokat za strane medije i dodao kako će tražiti da ga suspendiraju ako se Džejmi ne povuče s mjesta skrbnika do kraja septembra, kada je zakazano suđenje u Los Anđelesu

Džejmi Spirs nedavno je pristao odstupiti s mjesta dugogodišnjeg staratelja svoje kćerke. Potom je izjavio kako je pjevačicu njegovo starateljstvo "spasilo od katastrofe" te da bi ga javnost zapravo pohvalila, a ne ocrnjivala, kada bi znala opseg njene ovisnosti i problema s mentalnim zdravljem.

Više o temi Britney Spears

NA VRH

Podijeli članak na