55. ROĐENDAN

Neodoljiva Salma Hajek: Žena koja mužu prašta prevare

Glumica je u braku s najbogatijim Francuzom

Salma Hajek. Agencije

L. S. R.

3.9.2021

Salma Hajek (Hayjek) jučer je proslavila 55. rođendan. Kćerka Meksilanke i Libanca, oprske pjevačice i stručnjaka za naftu, danas je jedna od najpopularnijih i najljepših svjetskih glumica. Salmina pojava i dan danas muškarce ostavlja bez daha, a ona tvrdi da je na njoj sve prirodno.

Dok se o njenoj karijeri uglavnom sve zna, detalji iz njenog ljubavnog života nisu baš punili novinske stupce.

Četvorogodišnju vezu sa glumcem Edvardom Nortonom (Edward) okončala je zato što on nije mogao da odoli drugim ženama, a Salmina jednogodišnja romansa s plavokosim kolegom Džošom Lukasom (Josh Lucas) brzo  se ugasila.

Kada je 2006. na velikoj izložbi umetnina u venecijanskoj "Palazzo Grassi" srela najbogatijeg Francuza, Fransoa-Anrija Pinoa (François-Henri Pinault), niko nije verovao da će taj susret biti sudbonosan. Ali kad je 21. septembra 2007. rodila svoje prvo, a njemu treće dijete, Valentinu Palomu, među njima stvorena je neraskidiva veza.

Iako su postali roditelji djevojčice 2007., Salma i izabranik njenog srca vjenčali su se tek dvije godine kasnije i za tu priliku spremili dvije svadbe, jednu u Parizu, a drugu u Veneciji.


Salma Hajek. Instagram

Kolika je njena ljubav, svjedoči i podatak iz 2011. godine kada je odlučila da pređe preko skandala koji joj je priredio Fransoa nakon što su mediji otkrili da mu je manekenka Linda Evangelista rodila sina, a potom zatražila i alimentaciju od 46.000 dolara mjesečno.

Salma se prvo tim povodom nije oglašavala, a potom se izjasnila kako je šokirana jer je manekenka četiri godine šutila o ocu svog djeteta, budući da su njih dvoje imali aferu kada je on pravio pauzu u vezi sa glumicom, zbog čega je on naknadno tu avanturu prešutio.

Kako je rasna ljepotica nakon šest mjeseci odlučila da mu se vrati, a potom su se vjenčali u Parizu 2009. godine, Fransoa nije ni sanjao šta će usljediti. No, Salma je mužu oprostila prevaru a u ljubavi uživaju i danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.