TUŽNA SUDBINA

Pjevačica benda "Girls Aloud" umrla u 39. godini, izgubila bitku za život

Britanskoj pjevačici karcinom dojke dijagnosticiran je prije nešto više od godinu, a u avgustu prošle godine objavila je da se karcinom proširio

Harding: Imala rak dojke. Agencije

L. K. P.

6.9.2021


Članica popularne englesko-irske pop grupe "Girls Aloud", 39-godišnja Sara Harding (Sarah), preminula je u nedjelju ujutro nakon kratke, ali teške borbe s rakom dojke, a njenu smrt na službenom Instagram profilu pjevačica potvrdila je njena majka.

-U dubokoj žalosti moram podijeliti s vama vijest da je preminula moja prekrasna kćerka Sara. Mnogi od vas znaju da je Sara vodila bitku s rakom i da se snažno borila do posljednjeg dana. Otišla je jutros u miru. Željela bih zahvaliti svima koji su joj pružali iskrenu podršku posljednjih godinu dana, jer je njoj to puno značilo i davalo joj snagu, riječi su uz crno-bijelu fotografiju Sare koju je objavila njena majka Marie. Britanskoj pjevačici karcinom dojke dijagnosticiran je prije nešto više od godinu, a u avgustu prošle godine objavila je da se karcinom proširio.


U martu ove godine objavila je svoje memoare "Hear Me Out", u kojima je iznijela teške i potresne detalje svoje borbe za život.

-U decembru mi je liječnik rekao da će mi idući Božić vjerovatno biti posljednji. Ne želim znati tačnu prognozu, ne znam zašto bi to iko želio, stoji u isječku iz knjige.

Inače, pjevačica je, nakon što je napipala kvržicu u dojci, podvrgnuta hemoterapiji i masektomiji, a stanje se u jednom trenutku zakompliciralo te je dvije sedmice provela u induciranoj komi. Naime, liječnici su joj u prsa uveli kateter kojim su davali hemoterapiju, od čega je dobila opasne otekline u grudima i na vratu. Iako joj je kateter odmah izvađen, počeli su joj otkazivati pluća i bubrezi pa je stavljena u induciranu komu.

Iako prognoze nisu bile tada dobre, uspjela se izvući, no bolest je ovaj put bila jača. Svoju knjigu je napisala prije smrti i to kako bi potakla što veći broj žena da na vrijeme reagiraju:


"Nemojte da vam pandemija bude izgovor da poput mene odgađate odlazak u bolnicu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.