TV SERIJA

Nakon 23 godine: Monika Levinski otkrila svoju verziju afere s Klintonom

Morala je angažirati psihološku podršku za ponovno proživljavanje traume

L. S. R / FX

Scena iz serije

Foto: Agencije


Monika Levinski (Monica Lewinsky, 48) dobila je priliku kroz seriju ispričati svoju stranu priče o aferi s tadašnjim američkim predsjednikom Bilom Klintonom (Bill Clinton,75). Skandal koji se prije 23 godina potresao u Bijeloj kući  ostavio je, kako kaže Monika, posljedice na nju. Premijera serija desila se 7. septembra na kanalu FX.

Monika je tada imala 25 godina i radila je kao pripravnica u Bijeloj kući, a aferu je razotkrila njena kolegica i prijateljica snimajući razgovore. Monikina verzija je ispričana kao dio "Impeachment American Crime Storyja", a ona je morala angažirati psihološku podršku za ponovno proživljavanje traume.

  • Mionika Levinski

    Mionika Levinski

    Foto: Agencije


Linda Trio (Tripp), državna službenica i Monikina navodna prijateljica, snimila je 22 sata njenih razgovora s Klintonomi predala ih kao dokazni materijal.

Klinton je bio oženjen, 27 godina stariji od Monike i do tada je već imao nekoliko optužbi za seksualno uznemiravanje.

Monika je sad odlučila ispričati svoju stranu priče koja će mnogima promijeniti perspektivu o slavnoj aferi, a također je i producentica serije.

Moniku je u seriji utjelovila glumica Bini Fajnstin (Beanie Feldstein, 28), ulogu Klintona dobio je Klajv Oven (Clive Owen), dok  njegovu suprugu Hilari (Hilary) igra Edi Falko (Edie Falco).

Više o temi Monica Lewinsky

TRI PREDSJEDNIKA
Prije Trampa opozvani su bili Džonson i Klinton
NA VRH

Podijeli članak na