NOVA ODLUKA SUDA

Miroslav Mika Aleksić pušten iz zatvora, dobio nanogicu

Pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara. Agencije

L. K. P.

10.9.2021


Miroslavu Miki Aleksiću je ukinut pritvor, dobit će nanogvicu, piše "Tanjug". Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu mjeru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, kućni pritvor uz nanogicu.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rješenje Višeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor odlukom od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemiravanja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je taj sud zaključio da mjera pritvora više nije jedina moguća mjera za sprečavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično djelo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.


Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović. Agencije

-Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu spriječiti mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, naglasila je Piljić.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se odlučivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Viši sud u Beogradu produžio je ranije za još 60 dana pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.