IMAŠ LI NEŠTO JAČE

Američka glumica u memoarima: Nikada ranije nisam doživjela toliku količinu mržnje kao u Dubrovniku

Jako smo bili potreseni. Od straha i adrenalina svi smo zanijemili , napisala je glumica

L. S. R.

Gabriel Junion

Foto: Agencije


Američka glumica  Gabrijel Junion (Gabrielle Union, 48) prije dvije godine posjetila je Dubrovnik, zajedno s kolegicom Džesikom Albom (Jessica)gdje je promovirala novu kriminalističku seriju "LA's Finest".

Iako je 2019. ustvrdila da ju je oduševio Dubrovnik, pogotovo iz razloga što je veliki obožavatelj serije "Igre prijestolja", u novim memoarima otkriva da joj se prilikom posjeta hrvatskoj obali dogodio vrlo neugodan rasistički incident, zbog kojega je i danas uhvati jeza, prenosi časopis "People".

  • Gabrijel Union

    Gabrijel Union

    Foto: Agencije


U memoarima 'Imaš li nešto jače?' opisala je posjetu jednom klubu u Dubrovniku za koji su ona i njeni prijatelji mislili da je orijentiran na gej populaciju. Htjeli su popiti piće, no kada su se osvrnuli oko sebe shvatili su da je klub prepun rasističkih simbola, a neonacisti koje su tamo zatekli su im zaprijetili.

- Nikada ranije nisam iskusila toliku količinu mržnje i prijetnju fizičkim nasiljem, prisjetila se Junion, ustvrdivši da ih je skupina neonacista slijedila niz ulicu dok su odlazili, prenosi "Jutranji list".

- Jako smo bili potreseni. Od straha i adrenalina svi smo zanijemili - napisala je.

NA VRH

Podijeli članak na