ODGOĐENA TURNEJA

Elton Džon mora na operaciju, pao i ozlijedio kuk

Savjetovali su mi da što prije odem na operaciju, rekao je pjevač

A. Z.

Elton Džon: Doživio nezgodu

Foto: Agencije


Muzička zvijezda Elton Džon (Elton John) doživio je nezgodu zbog koje mora odgoditi turneju Evropom pod nazivom "Farewell Yellow Brick Road".

Oglasio se na svom Twitter nalogu te objasnio šta se tačno dogodilo.

- Na kraju ljetnog odmora nezgodno sam pao na tvrdu površinu i od tada osjećam znatnu bol i nelagodu u kuku. Unatoč fizikalnom i specijalističkom liječenju, bol se pogoršala i dovela je do većih poteškoća u kretanju. Savjetovali su mi da što prije odem na operaciju kako bih se vratio u kondiciju i kako bih se pobrinuo da ne bude dugotrajnih komplikacija. Ići ću na program intenzivne fizioterapije koji će mi osigurati potpuni oporavak i povratak u punu pokretljivost bez boli - napisao je.

Twitter

Uprkos boli koju osjeća, Elton Džon će nastupati 25. septembra na dobrotvornom događaju "Global Citizen". 

- Ne želim iznevjeriti dobrotvornu organizaciju. Budući da ima samo pet pjesama, vrlo je drugačiji fizički poduhvat od sviranja gotovo tri sata svake večeri na turneji i noćnih putovanja iz zemlje u zemlju - dodao je pjevač

Turneja Evropom bi se trebala održati 2023. godine.

- Znam koliko su moji fanovi strpljivi otkad je zbog koronavirusa zaustavljena turneja prošle godine i slama mi se srce što još morate čekati. Potpuno razumijem vaše frustracije nakon godine kakvu smo imali - istakao je Džon.

Više o temi Elton John

PREKINUTA ZBOG KORONE
Elton Džon nastavlja oproštajnu turneju

Više o:

Elton John Pjevač
NA VRH

Podijeli članak na