FILM O TOMI ZDRAVKOVIĆU

Poslušajte "Ponoć", pjesmu koju je Joksimović napravio po naređenju Bjelogrlića

Kaže meni Bjela: "Daj molim te napravi jednu pjesmu da je to duet Silvane i Tome", oni nikada nisu imali duet, "da bude kao stara, a da je skroz nova, a da bude hit", rekao nam je Joksimović kada je boravio u Sarajevu

N. Aj.

Scena iz filma "Toma"

Foto: Printscreen


Region je opčinjen filmom "Toma" kojeg je režirao Dragan Bjelogrlić, zajedno s Zoranom Lisincem, a koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Hvale ga na sve strane, a gledaoci skoro dva i po sata uživaju upoznavajući ili prisjećajući se jednog od najboljih pjevača na ovim prostorima i posljednjeg boema, kako ga mnogi zovu, Tomi Zdravkoviću.

Produkciju "Tome" s Bjelogrlićem potpisuje i Željko Joksimović.

On je za ovaj film napravio i pjesmu "Ponoć", po instrukcijama Bjele. On je prije nekoliko dana pjesmu objavio na svom YouTube kanalu.

- Kaže meni Bjela: "Daj molim te napravi jednu pjesmu da je to duet Silvane i Tome", oni nikada nisu imali duet, "da bude kao stara, a da je skroz nova, a da bude hit". I ja napravim tu pjesmu. Zove se "Ponoć" i prijeti da bude baš veliki hit - kroz smijeh nam je ispričao Joksimović kada je u avgustu boravio u Sarajevu.

Aco Pejović je otpjevao muški vokal, odnosno Tomu Zdravkovića, dok je Suzana Branković pjevala kao Silvana Armenulić.

U spotu su isječci iz filma "Toma", ali i sam Zdravković, čije se pjesme i danas slušaju.

Više o temi Toma Zdravković

PRIČA O VELIKOM PJEVAČU
Otkriveno ko je umjesto Milana Marića pjevao u filmu "Toma"
NA VRH

Podijeli članak na