PREMINULA U 48. GODINI

Održana komemoracija Sanji Burić: Emotivne poruke prijatelja i kolega kao posljednji pozdrav za glumicu

Bila je krhka i jaka, posvećena i odana, kazala je Žalica, a Glamočak joj se zahvalio što ga je učinila ponosnim kolegom

N. Aj. / N. N.

Sanja Burić preminula prije nekoliko dana

Foto: Arhiv / N. Novaković


Danas je na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU) održana komemoracija bosanskohercegovačkoj glumici Sanji Burić, koje je preminula prije nekoliko dana u 48. godini.

Brojne ličnosti iz svijeta glume okupili su se danas kako bi odali počast ovoj glumici koju su svi voljeli i od koje se teško opraštaju.

Dekan ASU-a Srđan Vuletić istakao je da je Akademija izgubila divnu osobu.

- Draga Sanja, bila je čast raditi s tobom - rekao je Vuletić.

Jasna Žalica se prisjetila posljednje kafe sa Sanjom.

- Ona je našla jednu staru fotografiju na kojoj smo bile na molu i bile mlade i lijepe. Na toj kafi, ispostavilo se posljednjoj, napravimo prvi selfie u životu, ali smo pazile da nema podbratka, kao da pokažemo svima da se ne mijenjamo. Bila je krhka i jaka, posvećena i odana. Posljednjih dana sam živjela dva paralelna života. Jedan u kojem strijepim jer je dvije sedmice bila u bolnici, a drugi da ne vjerujem da se to dešava Sanji - kazala je emotivno Žalica.

I Ivona Baković, bivša studentica ASU-a se oprostila od Sanje.

- U mnogim imenicima studenata stoji prof. Sanja za studentske muke. Dali ste nam crveni nosić klauna za cijeli život. Hvala što ste bili zaljubljeni u svoj posao pa te bude stid ako nisi spreman - kazala je Baković.

Admir Glamočak se također oprostio od Sanje, zahvalio joj se za sve momente na sceni i prisjetio se svih uloga.

- Hvala što si me učinila ponosnim kolegom - rekao je Glamočak. 

NA VRH

Podijeli članak na