NEOSTVARENI PLANOVI

Legenda "Mućki" pred smrt podnijela zahtjev za srbijanski pasoš

Džon Kalis rođen je u Bristolu, 16. avgusta 1942. godine

Kalis u seriji "Mućke". Agencije

L. K. P.

19.9.2021

Pored serije "Mućke" koja je obilježila karijeru Džona Kalisa (John Challis), imao je zapaženu ulogu i u seriji "The Green Green Grass".

Rođen je u Bristolu, 16. avgusta 1942. godine. Odrastao je u jugoistočnom Londonu, a glumom se počeo baviti sa 22 godine. Pretežno je igrao u televizijskim serijama, a manje u pozorištu. Iza njega su četiri braka, a nije imao djece.


Nedavno je objavljeno da se glumac bori sa teškom bolešću.

Inače, poznato je da je legendarni Bojsi bio veliki ljubitelj Srbije. On je čak nedavno podnio zahtjev za srbijanski pasoš.

- Otkako sam posjetio Beograd radi snimanja filma osjetio sam pravu toplinu i vezu sa ljudima u Srbiji. Posebno mi je bilo emotivno dok smo snimali dokumentarac “Bojsi u Beogradu”, jer sam shvatio da sam bio dio emisije koja je obradovala mnoga lica, jer su me ljudi zaustavljali na ulici gdie god sam išao u Beogradu, samo da razgovaraju sa mnom - pričao je Čalis.


Džon Kalis. Twitter

Primarni razlog prve posjete Srbije bio je jer je prošle godine u Beogradu snimao dokumentarni film “Bojsi u Beogradu”. Film je privukao veliko interesovanje.


Kulatna serija "Mućke" nedavno je proslavila 40. rođendan. Mnogi glumci su se okupili za snimanje specijala, a Bojsi je javio videom, jer zbog bolesti nije mogao učestvovati na projektu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.