73. SVEČANA CEREMONIJA

"Ted Lasso", "The Crown" i Queen's gambit" osvojili glavne Emi nagrade, Netflix napokon trijumfovao

Događaju je prisustvovalo oko 500 nominovanih filmskih radnika i gostiju

Jean Smart and Jason Sudeikis. TWITTER

S. Š.

20.9.2021

Ovogodišnja, 73. ceremonija dodjele nagrada Emi održana je u Los Anđelesu, a događaju je prisustvovalo oko 500 nominovanih filmskih radnika i gostiju.

Olivia Kolman (Colman) i Džoš O'Koner (Josh O'Connor) iz serije "The Crown" osvojili su Emi za najbolje dramske glumce. Kolman i O'Koner glumili su kraljicu Elizabet (Elizabeth) i princa Čarlsa (Charlesa) u seriji o britanskoj kraljevskoj porodici.

Kejt Vinslet (Kate Winslet) proglašena je najboljom glumicom u mini seriji "Mare of Easttown".


Mary Elizabeth Winstead and Ewan McGregor. TWITTER

Džejson Sudejks (Jason Sudeikis), zvijezda filma "Ted Lasso" proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Džen Smart (Jean Smart) iz "Hacksa" najboljom glumicom u istoj kategoriji.

Pobjedom u kategoriji najbolje dramske serije s naslovom "The Crown", Netflixu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu streaminga s pobjedom za humorističnu seriju s "Ted Lasso". Ni Netflix ni AppleTV+ ranije nisu osvojili ovu prestižnu nagradu za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnja ceremonija održana je u šatoru u centru Los Anđelesa, s manjim brojem gostiju i obaveznim vakcinisanjem i testiranjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.