KRALJ NARODNE MUZIKE

Ostavinska rasprava: Samo jedna osoba je naslijedila imovinu Šabana Šaulića

Pretpostavljalo se da bi pored njegove supruge Gordane, sina Mihajila, kćerki Ilde i Sanele, dio nasljedstva trebao dobiti i njegov vanbračni sin Robert iz Zrenjanina

Šaban Šaulić. ARHIV

S. Š.

21.9.2021

Nakon što je Šaban Šaulić izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, dugo se špekuliralo  ko će naslijediti njegovu imovinu. 

Pretpostavljalo se da bi, pored njegove supruge Gordane s kojim je Šaban dobio sina Mihajila te kćerke Ildu i Sanele, dio nasljedstva kralja narodne muzike trebao dobiti i njegov vanbračni sin Robert iz Zrenjanina. 

No, nakon  nedavne ostavinske rasprave  na kojoj su prisustvovali samo njegova supruga i djeca iz zvaničnog braka, sva prava na Šabanovu zaostavštinu naslijedila je Gordana. 

Kako prenose mediji u Srbiji, djeca su se odrekla  nasljedstva u korist majke. 

Mediji također prenose tvrdnju da je Šaban uvijek govorio da je Goca glavna kada su sve finansije i papirologija u pitanju. 

- Djecu je zbrinuo na vrijeme, svi su imali svoje nekretnine, svoje poslove, ali sve ostalo vodilo se na Gocu. Ona je plaćala poreze, račune, vodila Šabanovu karijeru preko svoje firme, tako da nema mjesta nikakvim nedoumicama. Njoj su pripala i sva autorska prava - kazao je izvor za medije u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.