USPJEŠNI SARAJLIJA

Buba Corelli danas slavi rođendan: Kako je mladić s Alipašinog polja došao na sami vrh muzičke scene

Dobio je brojne čestitke za rođendan, a među prvima mu je čestitao Jala Brat uz poruku: Sretan rođendan, brate moj. Više života, više novca, a manje problema

Piše: N. Aj.

22.9.2021

Buba Corelli: Napunio 32 godine. Instagram

Buba Corelli, pravog imena Amar Hodžić, danas slavi rođendan.

Ovaj reper, koji se muzikom počeo baviti još kao tinejdžer, napunio je 32 godine, a već je odavno na samom vrhu muzičke scene, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, a dobro se kotira i u Evropi.

Zajedno sa svojom producentskom kućom "Imperia" i, prije svega, prijateljem, pa onda i saradnikom Jalom Bratom, Buba Corelli napravio je desetine hitova koji imaju milionske preglede na platformama poput YouTubea.

Iako se stiče utisak da se znaju čitav život, Jala Brat i Buba Corelli malo prije objavljivanja prvog dueta "Kalašnjikov" koji je izašao 2013. godine. I tada se magija počela stvarati. Danas za njih dvojicu svi znaju i smatraju se začetnicima novog muzičkog vala.


Čestitka Jale Brata upućena Bubi Corelliju. Printscreen

Prije toga, Buba Corelli je sarađivao s Frenkijem, pravog imena Adnan Hamidović, ali i brojnim drugim bh. muzičarima. A danas je jedan od najtraženijih među kolegama na estradi.

Iako ga nazivaju kontroverznim, ponekad i "uobraženim", jedno mu niko ne može osporiti, a to je da izaziva pažnju, ne samo gdje god da se pojavi, već i svakom svojom izgovorenom riječju i napravljenim korakom. Mladić s Alipašinog polja danas je zvijezda, ali svoje Sarajevo i naselje ne zaboravlja što dokazuje i tekstovima pjesama u kojima često spominje Alipašino polje.

Dobio je brojne čestitke za rođendan, a među prvima mu je čestitao Jala Brat uz poruku:

- Sretan rođendan, brate moj. Više života, više novca, a manje problema.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.