SARAJEVO

Promovirana knjiga Borisa Leinera "Sve bio je ritam"

Knjiga "Sve bio je ritam" sadrži dosad neispričane priče o velikanima domaćeg roka kao što su Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi

Boris Leiner. N. Novaković

L. S. R.

24.9.2021

Knjiga "Sve bio je ritam" autora Borisa Leinera, bubnjara grupe Azra, Haustora, Vještica, So Mazgoona, Aerodroma i mnogih drugih bendova, predstavljena je u Centru kulture i mladih Općine Centar.

Kako je istako Leiner, bubnja već punih pedeset godina.

- Lupao sam po kutiji od cipela, i ta strast i danas traje. Ovu sam knjigu godinama nosio u glavi ali nisam imao hrabrosti napisati je. Uz podršku svoje Jasmine krenuo sam da savladavam strah od bjeline papira. Krenuo sam pisati i knjiga je nastala u jednom dahu. Za mjesec dana pedeset priča u kojima sam htio biti što iskreniji i neposredniji i zabavniji. Ova knjiga nije pretenciozna i ima svojevrstan ulični jezik. U srce pogađa duh i karakter tog vremena, tog novog vala i kada smo svi bili mladi. Kroz pisanje ove knjige sam doživio katarzu - poručio je.

Knjiga "Sve bio je ritam" sadrži dosad neispričane priče o velikanima domaćeg roka kao što su Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi, ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života salvnih, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Sa promocije. N. Novaković

Knjiga je objavljena u izdanju nakladnika Sandorf, a o njoj je govorila urednica Jasminka Mitrić. Kazala je kako je riječ o zbirci toplih insajderskih priča koje na jednostavan i izravan način govore o živopisnom i eskcentričnom životu.

Knjiga je rok autobiografsko djelo. Autentično, savremeno i zabavno štivo obuhvaća najzanimljivije momente Leinerove bogate rokerske karijere. Najvažnije za rokersku knjigu: ne pravi ni sebe boljim nego što jest i svoju glavnu opsesiju stavlja u prvi plan, veselo i bez isprike.

Nakon promocije knjige, posjetioci će imati priliku pogledati fotografije likovnih i kiparskih radove Borisa Leinera u Fotogaleriji Jelićeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.