OTKRIĆE U DOKUMENTARCU

Otac Britni Spirs nadzirao njene SMS poruke, telefonske pozive i historiju pretraživanja na internetu

Britni je htjela nabaviti iPhone i to je bila ogromna stvar za njih, tvrdi Aleks Vlasov , koji je radio u sigurnosnom timu pjevačice

Džejmi i Britni Spirs. Agencije

L. S. R.

25.9.2021

U petak je premijerno emitiran dokumentarac "The New York Times Presents: Controlling Britney Spears", koji je otkrio nove detalje o odnosu pjevačice Britni Spirs (Britney Spears) s ocem Džejmijem Spirsom (Jami), piše "Page Six".

U dokumentarcu se tvrdi kako je Džejmi imao toliko  kontrolu nad životom svoje kćerke da joj je čak nadzirao tekstualne poruke, telefonske pozive i historiju pretraživanja na internetu.

Ove tvrdnje iznio je Aleks Vlasov (Aleks), koji je radio u sigurnosnom timu pjevačice od 2012. do 2021. godine. 

- Britni je htjela nabaviti iPhone i to je bila ogromna stvar za njih. Svi su bili zabrinuti. Moj šef mi je prišao i pitao me postoje li neke usluge praćenje na iPhoneu za koje znam. Pitao sam ga kako to misli, pa je on rekao: 'Pa, roditeljski nadzor. Postoji li način na koji se može staviti roditeljski nadzor na iPhone?' Tada mi je šef objasnio da nadziru Britninu komunikaciju putem mobitela radi njene vlastite sigurnosti i zaštite - ispričao je  Vlasov.

Vlasov tvrdi da ga je zahtjev šefa Edana Jeminija (Yemini) jako uznemirio.

- Edan je rekao da je sud toga svjestan. I Britnin advokat je toga svjestan. Ovo je zbog njene sigurnosti. To je radi njezine zaštite - prepričao je Aleks riječi svog šefa.


Britni Spirs. Agencije

Potom je Robin, član pjevačicinog menadžerskog tima, došao na ideju da se na iPad prijave s istim iCloudom kakvim se Britni prijavljuje na svom mobitelu i tako bi se mogla vidjeti sva njena aktivnost, od poruka, poziva, bilješki, fotografija do povijesti pretraživanja.

-Njihov razlog praćenja je bio traženje lošeg utjecaja, mogućih nezakonitih aktivnosti koje bi se mogle dogoditi, ali i nadziranje razgovora s njenim prijateljima, majkom, advokatom - kaže Vlasov.

Novi pjevačicin advokat Metju Rozengart (Mathew Rosengart) kaže da nadgledanje njene komunikacije, osobito komunikacije između advokata i klijenta, predstavlja sramotno i šokantno kršenje njenih prava na privatnost i građanskih sloboda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.