NA OČEVOM GROBU

Kćerka Tome Zdravkovića: Tata mi je povlađivao, mogla sam sve da radim

Vidjela sam ga sa 5 i po godina i onda nisam sve do 17 godine, rekla je Žaklina Zdravković

Žaklina Zdravković. Kurir.rs

Avaz.ba

30.9.2021

Na 30. godišnjicu smrti Tome Zdravkovića njegovi najbliži okupili su se na Centralnom groblju u Beogradu. Stigla je pjevačeva kćerka  Žaklina Zdravković ,Tomina četvrta supruga Gordana, kao i glumci iz filma "Toma", među njima i pjevač Aco Pejović.

- Tata je želio  da mi nadoknadi naše izgubljeno vrijeme, ali mi je drago što sam imala priliku da živim sa njim. Pamtim ga kao divnu osobu, romantičnog, tvrdoglavog, emotivnog. Kad je želio da uspije, nije bilo mogućnosti da ga neko zaustavi. Mi smo morali  da nadoknadimo izgubljeno vrijeme, on mi je povlađivao, mogla sam sve da radim. Htio je da se opravda za sve što nismo imali! Ja sam odrasla u Puli, on je dolazio na koncerte i zadnji put sam ga vidjela sa 5 i po godina i sve do 17 godina ja ga nisam vidjela. Onda sam odlučila sa 18 godina da vidim tatu, došla i ostala! On nakon toliko godina živi u ljudima - rekla je Žaklina a prenose mediji u Srbiji.


Uspomena iz albuma: Žaklina s ocem. Facebook

Toma je imao dvoje djece, kćerku Žaklinu i sina Aleksandra. Žaklinu je Toma dobio iz braka sa Olgicom.

Olgica i Toma vjenčali su se 1963. godine, a ubrzo potom se i razveli. Žaklina je prvo Tomino dijete, a danas živi u Nizozemskoj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.